სიახლეები რუსებისგან განსხვავებით რატომ არ ჭამენ უცხოელები წიწიბურას? 2017, 13 დეკემბერი, 15:00 თავდაპირველად წიწიბურა რუსეთის ტერიტორიაზე გამოჩნდა იმის გამო, რომ ის ყველაზე მარტივად იზრდება და მისი მოვლა ძალიან იაფია.პირველად სლავებმა დაიწყეს ამ მცენარის საკვებად გამოყენება, რომელმაც პოპულარობა შიმშილის წლებში მოიპოვა.დასავლეთ ევროპასა და ამერიკაში წიწიბურა არასაკმარისად პრესტიჟულ საკვებად ითვლება უტილიტარული მიზეის გამო - ამ მცენარეს ძალიან ცუდი მეთოდებით ზრდიან.როგორც რუსები ამბობენ, წიწიბურას მოსავალს ისინი ბავშვობიდან იცნობენ და თაობიდან თაობებს გადასცემენ. წიწიბურა პოპულარულია ისრაელშიც, რამდენადაც ის არის სასარგებლო მარცვლეული დაბალანსებული ამინომჟავებით. ის შეიცავს ცილას, რკინას და ბევრ სასარგებლო ნივთიერებებს, მას აქვს უნარი შეებრძოლოს ორგანიზმში გლუკოზის დონის მატებას, წონაში დაკლებას და მავნე პესტიციდებს.რა თერაპიული თვისებები აქვს ამ მარცვლეულს? წიწიბურას აქვს დასასვენებელი ეფექტი (crumbly ფაფა). თუმცა მას აქვს უკუჩვენებებიც. იტალიასა და საბერძნეთში წიწიბურას უწოდებენ "თურქეთის მარცვლეულს".ესპანეთში, ბელგიაში, პორტუგალიასა და საფრანგეთში ის "сарацинским" მცენარად ითვლება. გერმანელები მას "წარმართულს" უწოდებენ. ამ ქვეყნების მცხოვრებთა აზრით, ამერიკელების მსგავსად, წიწიბურა ცხოველთა საკვებად ითვლება, რომლითაც იკვებება ფრინველები, ირმები და სხვა ცხოველები. აქედან გამომდინარე, ამ ქვეყნებში ძირითადად წარმოდგენილია ბაზარზე მწვანე წიწიბურა, და არა ტრადიციული "steamed". გარდა ამისა, ზოგიერთ ქვეყანაში, ის იყიდება აფთიაქებში, როგორც სპეციალური პროდუქტი დიაბეტით დაავადებულთათვის. მიუხედავად ამისა, არის ქვეყნები, სადაც წიწიბურას ჭამენ. ჩინეთი, კორეა, იაპონია, სადაც მარცვლეული ძირითადად ფქვილის სახით არის წარმოდგენილი. 540 4-ს მოსწონს
|