სხვა წითელი ღვინის სამკურნალო თვისებები 2017, 17 ივლისი, 18:35 ძველად ადამიანებს მიაჩნდათ, რომ ღვინო დიეტური პროდუქტია და ამბობდნენ, რომ ჯანმრთელი თუ ავადმყოფი ადამიანისთვის ნატურა- ლური ღვინისა და თაფლის მიღება აუცილებელია ზომიერი რაოდე- ნობით. ადრე ასევე ამბობდნენ, რომ ღვინო და თაფლი, გამამხნევებელი და შიმშილის დამაამებელი საშუალებებია. ცნობილია რომ ღვინოს გააჩნია მატონიზირებელი და ბაქტერიოციდული მოქმედება, ხსნის დაღლილობას, რა თქმა უნდა საჭიროა სასმელის ზომიერი მიღება. საკმარისია ერთი პატარა ჭიქა კონიაკის ან ღვინის დალევა, რომ მძიმე დღის შემდეგ შვება იგრძნოთ. ორგანიზმის დაბალი ტონუსის დროს, რომელსაც ჰიპერტონია ახლავს თან, თერაპიული ეფექტი მიიღწევა ერთ ჭიქა ჩაიში 1 ან 2 ჩ.კ. კონია- კის დამატებით.კუჭ-ნაწლავის მოქმედების დარღვევისას სასარგებლოა 50 გ. წითელი ღვინო. ღვინის სამკურნალო თვისებები განპირობებუ- ლია არა მარტო სპირტით, არამედ მასში შემავალი სხვა კომპონენტები- თაც. ყურძნის ღვინოში შედის ფრუქტოზა და გლუკოზა. წითელ ღვი- ნოში სასარგებლო ნივთიერებები მეტია, ვიდრე თეთრში. მასში არის B1, B2, P ვიტამინები, რომელიც ამაგრებს სისხლძარღვების კედლებს და აწესრიგებს ნივთიერებათა ცვლას. წითელი ღვინო კიბოს რისკს ამ- ცირებს.მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ იგი შეიცავს ანტიმჟანგავრესვე- რატორს, რომელიც განსაკუთრებით საჭიროა სიმსივნის პროფილაქტი- კისთვის. აღნიშნული ნივთიერება ანტიბიოტიკის მსგავსად მოქმედებს და ყურძენს სხვადასხვა სოკოვანი დაავადებებისგან იცავს. ადამიანის ორგანიზმში რესვერატორი ხელს უშლის ავთვისებიანი უჯრედების გამრავლებას და ანთებით პროცესებს. არ დაგავიწყდეთ ღვინის ზომიე- რი მიღება და გისურვებთ ჯანმრთელობას! 138 6-ს მოსწონს
|