x
image
დათო შაროვი
ბევრმა ადამიანმა არ იცის, როგორ გამოიყენოს სხვადასხვა ჯიშის ხახვი, თქვენ იცით?
image


ხახვი ეს არის საკვები პროდუქტი, მკვეთრად დამახასიათებელი სუნითა და გემოთი, რო-

მელსაც სამზარეულოში სხვადასხვა კერძის მოსამზადებლად იყენებენ.მაგრამ, გარდა სამ-

ზარეულოსი, მას იყენებენ სხვა მრავალი მიზნისთვისაც. ამ სტატიაში აგიხსნით, თუ რო-


გორ შეინახოდ ხახვი და ნიორი ახლად და ცოცხლად ორი თვის განმავლობაში.უნდა გა-

ვაკეთოთ ქაღალდის პაკეტი და ზედ გავუკეთოთ, რამოდენიმე ხვრელი, მოვათავსოთ შიგ-

ნით ხახვი და კარგად დავლუქოთ, შევინახოთ გრილ ადგილას ან მაცივარში დაბლა თა-

როზე, ასე კარგად ინახება ორი თვე და მეტიც. ხახვის კანი თქვენ შეგიძლიათ გამოიყე-

ნოთ როგორც ბაზა წვნიანებისთვის, ის მისცემს ბულიონს მშვენიერ ფერს და გემოს. ამ

მიზნით შეგიძლიათ სხვა მცენარეების კალმებიც გამოიყენოთ და გაამრავალფეროვნოთ

თქვენი წვნიანის გემო. თუ თქვენ გრძნობთ დაბუჟებას ამ შემთხვევაში მოადუღეთ ორი

მუჭა ხახვის კანი 10-20 წუთის განმავლობაში, გაწურეთ და მიიღეთ ერთი ჭიქა საღამოს

ძილის წინ, ძალიან მალე უკეთ გახდებით. დამატებითი ინფორმაციის მისაღებად უყუ-

რეთ ვიდეოს.



0
116
8-ს მოსწონს
ავტორი:დათო შაროვი
დათო შაროვი
116
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0