კერძები ხორცისაგან როგორ მოვამზადოთ ''ჰოთ-დოგი'' (+ფაქტები) 2017, 15 აპრილი, 4:08 ○ აადუღე წყალი ○ შემდეგ მოათავსე სოსისები სათითაოდ ○ ადუღე სოსისები 6 წუთით ○ შემდეგ გადმოიღე და გააშრე ○ ჯამის ნახევარი წყლით გაავსე ○ სოსისები დანით დასერე ○ შემდეგ მოათავსე ჯამში და 1 წუთით მაღალ ტემპერატურაზე შეათბე ○ გააშრე სოსისები სხვადასხვა არომატის მისაცემად.. 1. იმ წყლიან ჯამში (სოსისებს რომ ხარშავ) შეგიძლია დაამატო ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი ან ნივრის ფხვნილი, წიწაკა და სანელებლები, გემოვნებისამებრ. 2. უფრო მეტად არომატული გახდება თუ ჯამში ფერმკრთალ ლუდსაც ჩაასხამ (წყლის ტოლი მოცულობის). 3. დაამატე კბილი ნიორი. 4. უკვე მოხარშული სოსისი შეგიძლია ზეითუნის ზეთში შებრაწო. ჩავდებთ ''ჰოთ-დოგის'' ფუნთუშაში. ნებისმიერ ''ჰოთ-დოგს'' უხდება : • ჩილი • გახეხილი ყველი • კეტჩუპი და მდოგვი • დაჭრილი ხახვი (ნედლი ან შემწვარი) • შემწვარი სოკო • დაჭრილი მწნილი აი სენდვიჩიც :* ''ჰოთ-დოგი'' (იგივე ფრანგფურტერი) ამერიკელთა ეროვნული საკვებია. აშშ-ში 18 ივლისს აღინიშნება ''ჰოთ-დოგის'' დღე. გამოიგონეს 1484 წელს ფრანკფურტერში, გერმანიაში. უკანასკნელ ხანებში "ჰოთ-დოგის" მოხმარება გაიზარდა და საშუალოდ ამერიკელი მიირთმევს წელიწადში 60 "ჰოთ-დოგს". დამოუკიდებლობის აღნიშვნის დღეს აშშ-ში იჭმება დაახლოებით 150 მილიონი "ჰოთ-დოგი". 2014 წელს ვაშინგტონში დაამზადეს ყველაზე ძვირადღირებული ''ჰოთ-დოგი'' (169$). 2011 წელს პარაგვაიში - ყველაზე გრძელი ''ჰოთ-დოგი'' - 203 მეტრის სიგრძის. 2016 წელს რეკორდსმენმა მამაკაცმა 10 წუთში მიირთვა 70 ''ჰოთ-დოგი''. 656 2-ს მოსწონს
|