კერძები ბოსტნეულისაგან ბადრიჯანი სოკოთი 2011, 30 ოქტომბერი, 6:41
მომზადების დრო: 30 წთ. შემადგენლობა: მსხვილი ზომის ბადრიჯანი- 2 ცალი; ქორფა ქამა სოკო- 300 გ.; ზეითუნის ზეთი; მარილი, შავი პილპილი დაფქული; ფქვილი-1 ს/კ; სუნელები გემოვნებით. მომზადების წესი: გარეცხეთ ბადრიჯანი, გააშრეთ, დაჭერით მსხვილ რგოლებად, თითოეული რგოლი კიდევ ოთხად, ჩაალბეთ მარილიან წყალში რამდენიმე წუთით. სოკო გარეცხეთ, შეაშრეთ, დაჭერით მსხვილად. დიდ ღრმა ქვაბში გააცხელეთ ცოტა ზეთი და მოთუშეთ ბადრიჯანი 10-15 წთ, მუდმივად მოურიეთ. როცა წვენი ამოშრება, დაამატეთ სოკო, აურიეთ და მოთუშეთ საშუალო ცეცხლზე 10-15 წთ. მოაყარეთ მარილი, სუნელები ან დაჭრილი მწვანე ხახვი გემოვნებით. თუ მომზადებული მასა ბევრ სითხეს გამოუშვებს, აკურატულად ჩაყარეთ მასში 1 ს/კ ფქვილი და აურიეთ. სუფრაზე მიიტანეთ ცხელი სახით. 3294 4-ს მოსწონს
|