x
image
თამუნა გეწაძე
წიწაკა სიცოცხლის გახანგრძლივების უებარი საშუალებაა.

image



წიწაკის უებარ შემცველობაზე დიდი ხანია საუბრობენ მეცნიერები.წიწაკა ამცირებს ანთებით პროცესებს, აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას და აძლიერებს იმუნურ სისტემას. წითელი წიწაკის შემადგენლობაში შედის ქიმიური ნაერთი კაპსაიცინი, რომელიც ბუნებრივი ტკივილგამაყუჩებელი საშუალებაა, პერიფერიიდან ცენტრალურისკენ ტკივილის გადაცემას აჩერებს.

წიწაკა შეიცავს ვიტამინ C, კაროტინს, ვიტამინ B, შეიცავს აზოტოვან ნივთიერაბას, წიწაკაში აღმოაჩინეს კალიუმი, ნატრიუმი, კალციუმი, რკინა, ის თრგუნაბს კიბოს უჯრედებს, მდიდარია P ვიტამინითა და მჟავებით.

მედიცინის აკადემიის ჩინელი მეცნიერების აზრით, მწარე საკვები ხელს უწყობს სიცოცხლის გახანგრძლივებას. ხუთი წლის გამოკვლევების საფუძველზე(გამოკვლეული იქნა 139 293 მამაკაცი და 288 082 ქალი) დაადგინეს, რომ ადამიანები რომლებიც იკვებებოდნენ მწარე წიწაკიანი საკვებით მინიმუმ დღეში ერთხელ მათ შემთხვევაში 14 პროცენტით უფრო მცირდებოდა გარდაცვალების რისკი, ვიდრე იმ ადამიანებში რომლებიც კვირაში ერთხელ მიირთმევდნენ წიწაკიან საკვებს. ამ გამოკვლევების საფუძველზე მათ გააკეთეს დასკვნა თუ თქვენ არ გაწუხებთ კუჭის წყლულოვანი დაავადება აუცილებელია მიირთვათ წიწაკიანი საკვები.

0
732
5-ს მოსწონს
ავტორი:თამუნა გეწაძე
თამუნა გეწაძე
732
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0