ცომეული როგორ მოვამზადოთ აჭარული ხაჭაპური 2015, 31 ივლისი, 13:06 მოვზილოთ საფუარიანი ცომი, სანამ კარგად გაფუვდება, მოვამზადოთ ყველის გულსართი.ამისათვის ავიღოთ ახალი ყველი, დავჭყლიტოთ ხელით, ავურიოთ კვერცხი, შეიძლება ახალი ხაჭოც ავურიოთ.მოვჭრათ ცომი, დაახლოებით 200 გრამი, გავაბრტყელოთ 2-3 სანტიმეტრის სისქემდე, მივცეთ ოდნავ მოგრძო ფორმა, დავდოთ ყველის გულსართი ისე, რომ ირგვლივ 3 სანტიმეტი ცარიელი დარჩეს.შემდეგ გადავაფაროთ ნაპირები ყველის გულსართს და ასეთნაირად მომზადებული დავდოთ თუნუქის ფურცელზე.ნაპირებზე წავუსვათ კვერცხი და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად.როდესაც შეწითლდება ხაჭაპურის შუაგულში ჩავახალოთ მთლიანი კვერცხი და კიდევ გავაჩეროთ ღუმელში 2-3 წუთი, შემდეგ დავადოთ კარაქის ნაჭერი და ასე ცხელი მივიტანოთ სუფრაზე.მასალა:1 ხაჭაპურის ცომისთვის:ფქვილი-100 გრამი, წყალი(რძე)-50 გრამი, საფუარი-2 გრამი, ყველის სატენისათვის:ყველი-75 გრამი, კვერცხი-1-2 ცალი, კარაქი-20 გრამი. 366 1-ს მოსწონს 1-ს არა
|