ტკბილეული ვაშლები კარამელით 2013, 16 დეკემბერი, 22:00 კარამელიანი ვაშლის მომზადება ძალიან ადვილია მთავარია კარგად შევარჩიოთ ვაშლი. ვაშლი უნდა იყოს ტკბილი და ფხვიერი რათა ჩაკბეჩის დროს კარამელი კარგად შეერიოს ვაშლს. ინგრედიენტები. 6 – მწიფე და ტკბილი ვაშლი 300გრ - შაქარი 20გრ - ნაღების კარაქი 1სკ- თეთრი ღვინო ან ვაშლის ძმარი 1სკ- წყალი. 30მლ - ნაღები (20-30% ცხიმოანობის) ერთჯერადი ხის ჩხირები . ვრეცხავთ ვაშლებს და ვამშრალებთ, ვაჭრით ყუნწებს და ვარჭობთ ჩხირებს. დანარჩენ ინგრედიენტებს ვათავსებთ ქვაბში. დავდდგამთ ნელ ცეცხლზე მანამდე სანამ არ მიიღებს ყავისფერს. შესამოწმებლად მზად არის თუ არა ვასხამთ ცოტას თეფშზე და თუ გამაგრდა მზადაა. ამოვავლებთ ვაშლებს კარამელში და ცხიმ წასმულ თეფშზე დავალაგებთ რომ არ დაეწეპოს. ვაცლით კარამელს გაგრილებას და შეგვიძლია მივირთვათ. 86 5-ს მოსწონს
|