x
image
რედაქტორი
ვაშლები კარამელით
image
კარამელიანი ვაშლის მომზადება ძალიან ადვილია მთავარია კარგად შევარჩიოთ ვაშლი. ვაშლი უნდა იყოს ტკბილი და ფხვიერი რათა ჩაკბეჩის დროს კარამელი კარგად შეერიოს ვაშლს.

ინგრედიენტები.


6 – მწიფე და ტკბილი ვაშლი
300გრ - შაქარი
20გრ - ნაღების კარაქი
1სკ- თეთრი ღვინო ან ვაშლის ძმარი
1სკ- წყალი.
30მლ - ნაღები (20-30% ცხიმოანობის)

ერთჯერადი ხის ჩხირები .


image



ვრეცხავთ ვაშლებს და ვამშრალებთ, ვაჭრით ყუნწებს და ვარჭობთ ჩხირებს.






image

დანარჩენ ინგრედიენტებს ვათავსებთ ქვაბში.


დავდდგამთ ნელ ცეცხლზე მანამდე

სანამ არ მიიღებს ყავისფერს.






image



შესამოწმებლად მზად არის თუ არა ვასხამთ ცოტას თეფშზე და თუ გამაგრდა მზადაა. ამოვავლებთ ვაშლებს კარამელში და ცხიმ წასმულ თეფშზე დავალაგებთ რომ არ დაეწეპოს.



ვაცლით კარამელს გაგრილებას და შეგვიძლია მივირთვათ.


0
86
5-ს მოსწონს
ავტორი:რედაქტორი
რედაქტორი
86
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0