სასარგებლო პროდუქტები სასარგებლო საკვები 2013, 4 ივლისი, 23:51
მჟავე ვაშლი ტკბილზე სასარგებლოა. ანტონოვკის ტიპის ვაშლებში გაცილებით მეტია C ვიტამინი, ვიდრე ტკბილ ჯიშებში. მაგრამ მჟავე ვაშლის ხშირმა გამოყენებამ შეიძლება გამოიწვიოს ქრონიკული გასტრიტი, ამიტომაც მომატებული სიმჟავის გამო უმჯობესია ტკბილი ვაშლი ამოირჩიოთ.
გარდა იმისა, რომ ფორთოხალი ასკორბინის მჟავის ნამდვილი საწყობია, მდიდარია მიკროელემენტებით, რომელიც ხელს უწყობს ყურადღების კონცენტრირებას. რთულ ნახშირწყლებთან ერტად ოსპი შეიცავს ამინომჟავებს, რომელიც სავალდებულოა აზროვნებითი პროცესის დასაჩქარებლად. ნიორი მდიდარია ტვინის უჯრედების გამააქტიურებელი ნივთიერებებით. აუმჯობესებს მახსოვრობას და აფერხებს თავის ტვინის ასაკობრივ ცვლილებებს. თევზი შეიცავს ქოლინს და ლეციტინს. ისინი მონაწილეობენ იმ ნივთიერების წარმოქმნაში, რომელიც სავალდებულოა ხანგრძლივი დაძაბული მუშაობისას. კეფირი ან იოგურტი აწესრიგებს ტვინის მუშაობას და უჯრედების აღდგენის პროცესს. ისინი ყველაზე მეტი ჯგუფის ვიტამინებს შეიცავენ. ბრიუსელის კომბოსტო ვიტამინის წყალობით აძლიერებს ყურადღების კონცენტრირების უნარს და ააქტიურებს ტვინს. 274 1-ს მოსწონს
|