ტკბილეული ფრანგული ბლინები ბრეტონულად 2013, 15 მარტი, 16:27 ![]() 40 გ ნაღების კარაქი; 1 ს/კ ლიმონის და ფორთოხლის გახეხილი კანი; მწიკვი მარილი. მომზადება: რძე წინასწარ გამოდგით მაცივრიდან, რათა შეთბეს ოთახის ტემპერატურამდე. ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი და მარილი, დაამატეთ შაქარი, ლიმონის და ფორთოხლის გახეხილი კანი. კვერცხი ათქვიფეთ სათითაოდ და თან განუწყვეტლივ აურიეთ. შემდეგ ნელ-ნელა დაამატეთ რძე და თან ურიეთ. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი, დააფარეთ ტილო და შედგით მაცივარში ერთი საათი. კარაქი გაადნეთ დაბალ ცეცხლზე და 2-3 წთ დატოვეთ ღია ყავისფერის მიღებამდე. გააგრილეთ, შემდეგ აკურატულად დაამატეთ ცომს. აურიეთ. ტაფა გააცხელეთ, დაასხით ცომის ნახევარი. წრიული მოძრაობით გაანაწილეთ ტაფის ზედაპირზე 1 წთ-ის შემდეგ ბლინი გადააბრუნეთ და მოამზადეთ 30-40 წმ. გადაიღეთ ტაფიდან თეფშზე და გემრიელად მიირთვით. 374 2-ს მოსწონს
|