თევზეული წვნიანი და მსუბუქი: როგორ მოვამზადოთ თევზის კატლეტი გარნირით 11 აპრილი, 14:08 წარმოიდგინეთ კერძი, რომელიც პირში დნება: წვნიანი თევზის კატლეტები, რბილი, არომატული, ხავერდოვან კარტოფილის პიურესთან ერთად. ეს არის ის რეცეპტი, რომელიც მოგინდებათ ჩაწეროთ ცალკე ბარათზე და ამოიღოთ ყოველ ჯერზე, როცა სული ითხოვს რაიმე მარტივს, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელს.
![]() მისი მომზადება ერთი სიამოვნებაა, ხოლო ჭამა - მით უმეტეს. აი, რა დაგჭირდებათ ამ პატარა კულინარიული სასწაულისთვის: - 2 კგ კარტოფილი - 450 გრამი გაყინული თევზის ფილე (უმჯობესია დილით საყინულიდან მაცივარში გადაიტანოთ) - მწიკვი მარილი და პილპილი - 1 თავი ხახვი - 2 კვერცხი - 1 კონა ახალი მწვანილი (ოხრახუში, კამა ან მწვანე ხახვი - გემოვნებით) - 3 ს/კ საფანელი - 2 ს/კ ფქვილი ცოტა ზეთი შესაწვავად - 100 გრამი კარაქი - 1 ჭიქა რძე - არაჟანი ან იოგურტი სერვირებისთვის მოამზადეთ თევზის კატლეტი კარტოფილი გათალეთ, ერთი ცალი გადადეთ, დანარჩენი მარილიან წყალში მოხარშეთ დარბილებამდე. თუ თევზის ფილე ჯერ კიდევ გაყინულია, ცივი წყლის ქვეშ მოათავსეთ დარბილებამდე. ამის შემდეგ მოათავსეთ თასში, დაუმატეთ გახეხილი ხახვი, ერთი ცალი გადადებული გახეხილი კარტოფილი, დაჭრილი მწვანილი, კვერცხი, საფანელი და ფქვილი. შეაზავეთ მარილით და პილპილით, შემდეგ კარგად აურიეთ. უნდა მიიღოთ მკვრივი, მაგრამ ნაზი მასა.დაყავით 8 ნაწილად და ბურთულები გააკეთეთ. ხელისგულით ოდნავ დააწექით და ცხელ ტაფაზე ზეთთან ერთად მოათავსეთ. შეწვით საშუალო ცეცხლზე ოქროსფერი ქერქის მიღებამდე და გადააბრუნეთ - ფრთხილად გადააბრუნეთ, რომ კატლეტები არ დაიშალოს. თავსახური დააფარეთ და მომზადებამდე შეწვით, სანამ მეორე მხარეც არ გახდება მადისაღმძვრელი. მოამზადეთ პიურე მოხარშული კარტოფილისგან წყალს გადაწურეთ, კარგად დაჭყლიტეთ, დაუმატეთ კარაქი და თბილი რძე. კარგად აურიეთ. თუ ძალიან სქელი გამოვიდა, ცოტა რძე დაუმატეთ. მარილი გემოვნებით დაუმატეთ. პიურეს ნაწილი (დაახლოებით მესამედი) შეგიძლიათ გააცივოთ და საუზმისთვის შეინახოთ.დანარჩენი თეფშებზე გადაანაწილეთ - თითო ულუფაზე ორი კატლეტი, ზემოდან უხვად დაუმატეთ ერთი კოვზი არაჟანი ან იოგურტი, გასაფორმებლად - მწიკვი მწვანილი. ეს ის შემთხვევაა, როცა საჭმელი არა მხოლოდ კუჭს, არამედ სულსაც ახარებს. ასევე დაგაინტერესებთ: ორაგული ჭიქურში: საუკეთესო რეცეპტი გამოსაცხობად შემწვარი ორაგული ჰარისას სოუსით: მეგობრის საფირმო რეცეპტი, რომელიც გამიზიარა როგორ მოვამზადოთ თევზის ღვეზელი სკუმბრია ბოთლში, ლამაზი, ცხიმიანი..თევზი მაღაზიაში ნაყიდს არაფრით ჩამოუვარდება ვერასდროს ვიფიქრებდი, რომ თაფლი, ნიორი და სოიოს სოუსი ერთმანეთს ასე მოუხდებოდა 60 შეფასება არ არის |