ნამცხვრები ვაშლის ღვეზელი (უმარტივესი რეცეპტი) გუშინ, 8:58 ინგრედიენტები:ცომისთვის: რძე (თბილი) — 200 მლ. გულსართისთვის: ვაშლი (საშუალო) — 6-7 ცალი გადასასმელად: კვერცხის გული + 1 ს.კ. რძე + ცოტა ვანილინი მომზადება:I. თასში ჩაასხით რძე > დაუმატეთ 1 ს. კ. შაქარი, 5 ს. კ. ფქვილი და საფუარი > ინგრედიენტები ერთმანეთს შეურიეთ და ტილო გადააფარეთ. ასე გააჩერეთ 15 წთ, ვიდრე თავზე ქაფიან ქუდს არ მოიგდებს. II. დაუმატეთ მარილი, ვანილინი, დარჩენილი შაქარი, კვერცხი და კარაქი > ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ > დაამატეთ ფქვილი ნაწილ–ნაწილ, თან აუცილებლად გაცრილი და ჟანგბადით გამდიდრებული უნდა იყოს. III. მოზილეთ ცომი კარგად (7-10 წთ–ის მანძილზე), უნდა მიიღოთ პრიალა და ელასტიკური ცომი, რომელიც ხელზე არ ეკვრება > წაუსვით ზეთი თასის კედლებს, მოათავსეთ მასში ცომი, გადააფარეთ ზემოდან ტილო და დადგით 1 სთ–ით, თბილ ადგილზე. IV. ვიდრე ცომი ამოდის, მოამზადეთ გულსართი: გაფცქვენით და დაჭერით ვაშლი > ტაფაში მოათავსეთ კარაქი და დადგით საშუალო ცეცხლზე > დაუმატეთ შაქარი და მანამდე ურიეთ, ვიდრე შაქარი სრულად არ გადნება > დაუმატეთ ვაშლი და კარგად მოურიეთ > დაუმატეთ წყალი და შუშეთ 5-7 წთ. V. ცომი რომ ამოვა, გაყავით 2 ნაწილად > შემდეგ, თითოეული ნაწილი 6 ნაწილად და გააკეთეთ გუნდები > გააბრტყელეთ თითოეული გინდა და მოათავსეთ მასზე 1.5 ს. კ. გულსართი > მიეცით ღვეზელის ფორმა და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე, პერგამენტზე > დადგით საცხობი ფირფიტა თბილ ადგილზე, 20 წუთით. VI. შეურიეთ ერთმანეთს კვერცხის გული, რძე და ვანილინი > გადაუსვით ღვეზელს ფუნჯით. VII. გამოაცხვეთ 190 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში. თქვენთვის ასევე საინტერესო იქნება: არც საფუარია საჭირო და არც საათობით ლოდინი – ფუმფულა ღვეზელი, ნებისმიერი გულსართით უჩვეულოდ ფუმფულა ცომი, ღვეზელის და ფუნთუშებისთვის
|
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი |