ჯანმრთელი კვება კვება და მისი მნიშვნელობა ადამიანის ჯანმრთელობისათვის 2012, 1 მარტი, 12:55 ![]() 3. საჭმელს უნდა ჰქონდეს სასიამოვნო გემო, მიმზიდველი სუნი და გარეგნული შეხედულება. 4. უნდა იყოს მრავალფეროვანი. 5. კუჭ-ნაწლავისთვის უნდა იყოს ადვილად მოსანელებელი. 6. უნდა იყოს უვნებელი. დღიური ულუფის შედგენის დროს აუცილებელია დავიცვათ შემდეგი მოთხოვნილებანი: 1. საჭმელმა უნდა მისცეს ორგანიზმს აუცილებელი რაოდენობის კალორიები. 2. როგორც პროდუქტებში, ისე ცალკეულ კერძებსა და სასმელებში უნდა იყოს საჭირო რაოდენობით ცილები, ცხიმები, ნახშირწყლები, მინერალური მარილები და ვიტამინები. 3. ერთნაირ ან ერთმანეთის მსგავსი კერძების რამოდენიმე დღე გამეორება აუცილებლად გამოიწვევს უმადობას. 4. სასურველია, მაგალითად, თუ პირველ დღეს მივირთმევთ ბოსტნეულს ან ბურღულეულს, ხოლო მეორე დღეს ხორცეულის კერძს. 5. შავი პურის შეტანა დღიურ რაციონში აუცილებელია, ვიანიდან ის ადვილად მონელებადია და ასევე მოიპოვება მასში "B" კომპლექსების ვიტამინები. 6.სასარგებლო იქნება კვირაში ორ-სამჯერ ვეგეტარიანული კერძები შევიტანოთ 7.სასარგებლო იქნება ზოგ შემთხვევაში ხორცი თევზით შევცვალოთ. 924 4-ს მოსწონს
|