x
image
არაჩანდა
Mediator image
Mediator image
ეს მარცვლეული ქოლესტერინის საუკეთესო მტერია - იგი დაგავიწყებთ ტაბლეტებს

image

დაიხსომეთ სამკურნალო მარცვლეულის სახელი, რომელიც დაგავიწყებთ სააფთიაქო წამლებზე დამოკიდებულებას.


ალბათ არ გიყვარდათ ფაფები, რომლის ჭამასაც პატარაობიდანვე გვაძალედნენ ჩვენი დედები და ბებიები. ზრდასრულ ასაკში უკვე დროა გადახედოთ თქვენს დამოკიდებულებას უმეტესობა მარცვლეულისადმი, რადგან მათში ვიტამინების რაოდენობა და სასარგებლო მიკროელემენტები უხვადაა.


ზოგიერთი მარცვლეული არა მხოლოდ გვინარჩუნებს ოპტიმალურ წონას, არამედ შესანიშნავად ანაცვლებს მრავალ წამალს ჩვენი საოჯახო აფთიაქიდან .



მაგალითად, დილით ერთი თეფში ულუფას დახმარებით, თქვენ შეგიძლიათ მარტივად შეამციროთ სისხლში ქოლესტერინის რაოდენობა და შესაბამისად, თავიდან აიცილოთ გულის საშიში დაავადებები.


დაბალი გლიკემიური ინდექსის მქონე მარცვლეული ხელს უწყობენ ძირითადი ორგანოების და სისხლძარღვების ჯანსაღად შენარჩუნებას.

image

მაგრამ მარცვლეულების სიაში "ჩემპიონი მკურნალი"მაინც არის წიწიბურა. ეს ფაფა მდიდარია მცენარეული ცილებით და შეიცავს 18 ამინომჟავას, რომელთა შორის ყველაზე დიდი კონცენტრაცია მოდის ლიზინზე, ტრიპტოფანზე, ვალინზე, გლიცინზე და არგინინზე.


ასეთი შემადგენლობის წყალობით, მარცვლეული ხელს უწყობს ანემიასა და სიმსუქნესთან ბრძოლას, გამოაქვს ორგანიზმიდან შლაკები, ტოქსინები და რაც მთავარია, ეს მნიშვნელოვნად ამცირებს ქოლესტერინს და ხელს უშლის ათეროსკლეროზული ფოლაქების წარმოქმნას.


ამასთან, ბევრმა არ იცის წიწიბურას სწორად მომზადება, რაც ძალზე მნიშვნელოვანი და აუცილებელია - ნუ მოხარშავთ მარცვლეულს იმ დონემდე, რომ დაიშალოს და გაწყალდეს, წინააღმდეგ შემთხვევაში ის დაკარგავს ყველა მნიშვნელოვან თვისებას და გადაიქცევა სუფთა ნახშირწყალებად, რაც გამოიწვევს სისხლში მკვეთრად შაქრის მომატებას.

0
526
3-ს მოსწონს
ავტორი:არაჩანდა
არაჩანდა
Mediator image
Mediator image
526
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0