x
image
Yoona
Mediator image
როცა ატრიას კიდებდნენ: სპაგეტის წარმოება მე–20 საუკუნის დასაწყისში
სპაგეტი – ალბათ, ერთ–ერთი ყველაზე პოპულარული იტალიური კერძი. მისი დამზადება დაიწყეს სიცილიაში ჯერ კიდევ მე–12 საუკუნეში. დიდი ხნის განმავლობაში მაკარონი არისტოკრატების და მდიდრების საკვები იყო და მხოლოდ მე–18 საუკუნეში მრეწველობის განვითარებამ აქცია მთავარ იაფ პროდუქტად იტალიელთა უმეტესობისთვის.



დღეს სპაგეტი პოპულარობას არ კარგავს, ხოლო მისი მომზადების პროცესი სრულად ავტომატიზებულია. მაგრამ ასე არ იყო ყოველთვის: მე–20 საუკუნის პირველ ნახევარში წარმოების თითქმის ყველა ეტაპი ხელით სრულდებოდა.



როგორ აწარმოებდნენ სპაგეტის თითქმის ასი წლის წინ



image



მაკარონი პოპულარული გახდა მთელ მსოფლიოში მე–20 საუკუნის დასაწყისში ამერიკაში იტალიელების მასობრივი ემიგრაციის შემდეგ. იტალიური სამზარეულოს ეროვნულ კერძად იქცა. ამის მიუხედავად, ბევრმა ადამიანმა არ იცოდა, როგორ მზადდებოდა მაკარონი 1950–იანი წლების ბოლომდე. ზოგიერთი სერიოზულად თვლიდა, რომ ატრია ხეზე იზრდებოდა.




ეს ფოტოები, რომლებიც გადაღებულია მე–20 საუკუნის პირველ ნახევარში, ასახავს სპაგეტის წარმოების პროცესს, რომლის დროსაც ცომი იკუმშებოდა, ფორმას იძენდა, იჭრებოდა და შრებოდა, სანამ ქვაბში და მაგიდაზე მოხვდებოდა.



ბიჭს მიაქვს მაკარონის ძაფები ქარხნის ეზოში გასაშრობად, 1900 წ.

image


ატრია გასაშრობად დაკიდულია ნეაპოლში. იტალია, დაახლოებით 1925 წ.

image


მაკარონის გაშრობის პროცესი შიდა ეზოში. 1928 წ.

image


ბიჭებს მიაქვთ სპაგეტი ქარხანაში. ნეაპოლი, იტალია, 1929 წ.

image


ატრია ჩამოკიდებულია წყალსადინარ კამერაში იტალიურ ქარხანაში, 1932 წ.

image


თანამშრომელი კიდებს მაკარონს გასაშრობად. იტალიის ქარხანაში, 1932 წ.

image


იტალიური ქარხნის თანამშრომელი გამხმარ სპაგეტის ჯოხით ახვევს. 1932 წ.

image


თანამშრომელი აკეთებს მაკარონს ქარხანაში. 1932 წ.

image


ქარხნის თანამშრომლები ატრიას კიდებენ ბამბუკის ჩხირებზე გასაშრობად. კამპანია, იტალია, 1932 წ.

image


სამ ნეაპოლელ ბიჭს მიაქვს მაკარონის შეკვრა, 1932 წ.

image


კაცები აშრობენ ატრიას ნეაპოლში, 1943 წ.

image


მზარეული ამზადებს ტალიატელეს King Bomba’s–ში – ერთ–ერთ უდიდეს იტალიურ მაღაზიაში სოჰოში, ლონდონში. 1939 წ.

image


კაცები მაკარონის ქარხანაში მუშაობის პროცესში, დაახლოებით 1940 წ.

image


Atlantic Macaroni Company–ის თანამშრომელი კიდებს სპაგეტებს გასაშრობად ქარხანაში. ლონგ–აილენდ სიტიში, ნიუ–იორკში, 1943 წ.

image


ატრიის ძაფები შრება სტელაჟებზე ამალფის სანაპიროსთან, იტალია. 1949 წ.

image


ზელდა ალბანო ჭრის აპარატიდან გამოსულ სპაგეტს. ლონდონი, 1955 წ.

image


სპაგეტს ათავსებენ საშრობ სტენდზე, სანამ საშრობში მოათავსებენ. იტალია, დაახლოებით 1955 წ.

image



მე–20 საუკუნის პირველ ნახევარში უბრალო მაკარონი რთულ გზას გადიოდა, სანამ სასადილო მაგიდაზე მოხვდებოდა. თანამშრომლები სპაგეტში დებდნენ ძალას, ენერგიას და სულს, იქნებ ამიტომაც იყო ასე პოპულარული მთელ მსოფლიოში. ერთი ჩვეულებრივი პროდუქტი წარმოების პროცესში დიდ ძალისხმევას და დროს მოითხოვდა და ეს ფოტოები ამის დასტურია.



ასევე დაგაინტერესებთ:

გაჩვენებთ, როგორ მზადდება სწრაფი მომზადების ატრია, რომელიც მთელ მსოფლიოში უყვართ

10 ჩვენთვის ჩვეული პროდუქტი, რომლებიც სხვა ქვეყნებში აკრძალულია

ამაზრზენი ამერიკული კერძები, რომლებზეც აშშ–ს მაცხოვრებლები უბრალოდ გიჟდებიან

18 უცნაური პროდუქტი, რომელიც ცნობისმოყვარე მყიდველებმა მაღაზიაში შენიშნეს მოგზაურობისას

პროდუქტები უჩვეულო გემოთი, რომლებიც სხვა ქვეყანაში იყიდება

0
105
შეფასება არ არის
ავტორი:Yoona
Yoona
Mediator image
105