სხვა შაქარი–ნაწლავები–ტვინი: რატომ გვიყვარს ტკბილეული ასე ძალიან 2021, 26 ივლისი, 9:25 შაქარი ტვინის ხარისხიანი მუშაობისთვის მთავარი საწვავია. გლუკოზა არა მხოლოდ მთავარ მაკონტროლებელ ორგანოს, არამედ ჩვენი ორგანიზმის ყველა უჯრედს სჭირდება. ეს ნიშნავს, რომ ადამიანი ევოლუციურად დაპროგრამებულია ტკბილეულის სიყვარულისთვის, რომელიც ენერგიის შესანიშნავი წყაროა.
![]() რა ხდება ტვინში, როცა შაქარს ჭამთ? როცა შაქარი ენას ეხება, ის გარკვეულ გემოს რეცეპტორებს ააქტიურებს. ის ტვინის ქერქს სიგნალს უგზავნის. ჯილდოს სახით დოფამინი გამოიყოფა, რომელსაც ფსიქიკა ბედნიერების შეგრძნებად აღიქვამს. ამ ქიმიური რეაქციის გამო ადამიანს მეტი ტკბილეულის ჭამა სურს. ![]() ![]() ![]() ტვინს ნაკლები შაქრის მიღებაზე ადაპტირება შეუძლია, მაგრამ მას დახმარება სჭირდება. ამისთვის ტკბილეულის ყოველდღიური რაოდენობა თანდათან უნდა შეამციროთ. ![]() ასევე დაგაინტერესებთ: 7 პროდუქტი, რომელიც აკნეს იწვევს ![]() ყავამ შეიძლება გამოიწვიოს გულძმარვა, წამლებმა კი კუჭის პრობლემები. რისი გაკეთება არ ღირს უზმოზე ![]() ხაჭო ყველასთვის არაა. ვისთვის არ შეიძლება მისი ჭამა? ![]() რა მოხდება თქვენს ორგანიზმში, თუ მზესუმზირას ხშირად მიირთმევთ ![]() „ტვინს არ უყვარს ცხიმი, ალკოჰოლი და თამბაქო, მაგრამ უყვარს...“ - ნეიროქირურგი ჯანმრთელობის საიდუმლოს გვიზიარებს ![]() 135 შეფასება არ არის |