აქრობს გულისრევის შეგრძნებას,ამაღლებს იმუნიტეტს,ეს და სხვა სასარგებლო თვისებები ჯანჯაფილისგან.
ჯანჯაფილი ყვავილოვანი მცენარეა, რომელიც წარმოიშვა სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზიაში.ის ერთერთი ჯანსაღი მცენარეა პლანეტაზე.
ჯანჯაფილის გამოყენება შეგიძლიათ როგორც პირდაპირი სახით, ასევე ფხვნილის, წვენის და ზეთის სახით.
ის ორგანიზმს ეხმარება საჭმლის მომნელებელი სისიტემის ნორმალურად ფუნქციონირებაში.
ამაღლებს იმუნიტეტს და გიცავთ გაციებისა და გრიპისგან.
აქვს ანტიქსინდანტური თვისებები.
მის მიღებას ასევე შეუძლია დაგიცვათ პირღებინებისგან, აქრობს ასევე მის შეგრძენებას.
მაგ.ორსულებისთვის რაც ყველაზე ხშირია.(მიღებამდე აუცილებლად გაიარეთ ექიმთან კონსულტაცია).
არეგულირებს წონას
ამცირებს ქოლესტერინის დონეს სისხლში.
ამცირებს კიბოს განვითარების რისკს(კუჭნაწლავის, ღვიძლის კიბოს შემთხვევაში).
ასევე ეფექტურია პირის ღრუს ბაქტერიების წინააღმდეგ პროფილაქტიკისთვის, ისეთი ბაქტერიებისათვის რომლებიც იწვევენ პარადონტიტს.
1 კოვზის ჯანჯაფილის ფხვნილის კვებითი ღირებულებაა:
4, 8 კალორია/20, 08კჯოული.
1, 07 გრამი (გ) ნახშირწყლები.
0, 12 გრ საკვები ბოჭკოვანი.
0, 11 გრ ცილა.
0, 05 გრ ცხიმი.
0, 1 გრ შაქარი.
შეიცავს ვიტამინებს და მინერალებსზ:
ვიტამინი B3 და B6,
რკინა,
კალიუმი,
ვიტამინი c,
მაგნიუმი,
ფოსფორი,
თუთია,
ფოლატი,
რიბოფლავინი,
ნიაცინი.