x
image
ნინო ხიმშიაშვილი
რომელიც უფრო გემრიელად გვეჩვენება, მით უფრო ნაკლებია მასში ყავა - ვტესტავთ ერთჯერად ყავებს

ყავა ჩვენი ყოველდღიური რუტინის განუყოფელი ნაწილია. ყველა თავისი გემოს მიხედვით არჩევს მას, ზოგს მწარე უყვას, ზოგს შაქრითა და რძით, ზოგს ნალექიანი, ზოგს კიდევ უნალექო. თუმცა არ მეგულება ადამიანი, ვისაც ერთჯერადი ყავა ერთხელ მაინც არ აქვს დალეული, უფრო მეტიც, შეიძლება ზოგისთვის სწორედ ის იყოს ყოველდღიური რუტინა.


გადავწყვიტე, ერთჯერადი ყავები დამეტესტა და თქვენთვისაც მეჩვენებინა შედეგი. როგორია მისი შემადგნელობა, რეალურად განსხვავდება თუ არა ერთმანეთისგან ტექსტურა, შეესაბამება თუ არა შეფუთვაზე გამოსახული ყავა იმ ყავას, რომელსაც ჩვენ ვიღებთ, როცა ვასხამთ ადუღებულ წყალს.

აღმოჩნდა, რომ რაც უფრო გემრილეად გვეჩვენება ხნადი ყავა, მით უფრო არ არის მასში ყავის შემცველობა. ეს მერყეობს 3%-დან 18% პროცენტამდე, გარდა ნატურალური გრანულებიანი შეფუთვისა.


დანარჩენი იხილეთ ქვემოთ:


შენიშნვა: ჯაკობსი არანაირი უპირატესობით არ გამომირჩევნია. მაღაზიის თაროზე ყველაზე მეტი სახეობის სწერედ ამ ფირმის ერთჯერადი ყავა იყო, ამიტომაც შევარჩიე ის ტესტისთვის.


image




1.JACOBS MONARCH - ხსნადი ყავა 100%

მხოლოდ მარცლები, უბრალოდ ჯაკობსის ძლიერი გემო ნატურალური ხსნადი

image





2. JACOBS ORIGINAL 3/1 - ხსნადი ყავა 10%

image

➊ შეიცავს რძის პროდუქტს

➋ შაქარი

➌ გლუკოზის სიროფი

➍ ქოქოსის ზეთი

➎ გემოს სტაბილიზატორები (E340, E452)

➏ რძის ცილა

➐ სუფრის მარილი

ემულგატორები (E 471, E 481)

➒ შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551)

➓ დამატკბობლები: აცესულფამი K, ასპარტამსი

➊➊ არომატიზატორები

➊➋ შეიცავს ფენილალანინის წყაროს






3. JACOBS INTENSE 3/1- ხსნადი ყავა 15%

შეიძლება ითქვას რძიანი, ყავის ცოტა მომწარო გემოთი

image

➊ შაქარი

➋ გლუკოზის სიროფი

➌ ქოქოსის ზეთი

➍ სუფრის მარილი

➎ გემოს სტაბილიზატორები (E340ii, E452i)

➏ რძის ცილები

➐ ემულგატორები (E 471, E 481)

შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551)

➒ დამატკბობლები (აცესულფამი K, ასპარტამსი)

➓ შეიცავს რძის პროდუქტს

➊➊ შეიცავს ფენილალანინის წყაროს





4. JACOBS CAPPUCCINO 3/1 – ხსნადი ყავა 5, 9%

ამ ყავებს შორის ყველაზე მეტად ეს მომეწონა, ქაფდება და გემოც კარგია... თუმცა როცა ანოტაცია წავიკითხე აღმოჩნდა, რომ ყავა ნაკლებად ეთქმის.

image

➊ შაქარი

➋ გლუკოზის სიროფი

➌ ქოქოსის ზეთი

➍ ქაფის წარმომქმნელი აგენტი (მალტოდექსტრინი, ემულგატორი (E1450)

➎ გემოს სტაბილიზატორები (E340ii, E452i)

➏ რძის ცილები

➐ ემულგატორები (E 471, E 481)

შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551)

➒ შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551))

➓ სუფრის მარილი

➊➊ არომატიზატორები

➊➋ შეიცავს რძის პროდუქტს






5. JACOBS DYNAMIX 3/1 - ხსნადი ყავა 18%

უფრო მეტად ყავის გემო, ვიდრე რძის, ან სხვა ინგრედიენტების

image

➊ შაქარი

➋ გლუკოზის სიროფი

➌ ქოქოსის ზეთი

➍ სუფრის მარილი

➎ გემოს სტაბილიზატორები (E340, E452)

➏ რძის ცილები

➐ ემულგატორები (E 471, E 481)

შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551)

➒ დამატკბობლები (აცესულფამი K, ასპარტამსი)

➓ შეიცავს ფენილალანინის წყაროს

➊➊ შეიცავს რძის პროდუქტს





6. JACOBS LATTE 3/1 - ხსნადი ყავა 6, 1%

სადღაც შუაშია, ვერც ყავის გემოს ხვდები ვერც სხვა რამე განსაკუთრებულ გემოს, თან ისეთი ქაფითაც არაა, როგორც ეს შეფუთვაზეა მოცემული.

image

➊ შაქარი

➋ გლუკოზის სიროფი

➌ ქოქოსის ზეთი

➍ სუფრის მარილი

➎ გემოს სტაბილიზატორები (E340, E452)

➏ რძის ცილები

➐ ემულგატორები (E 471, E 481)

შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551)

➒ დამატკბობლები (აცესულფამი K, ასპარტამსი)

➓ შეიცავს ფენილალანინის წყაროს

➊➊ არომატიზატორები

➊➋ შეიცავს რძის პროდუქტს






7. JACOBS CARAMEL LATTE 3/1 - ხსნადი ყავა 3, 6%

ნაკლები ყავის გემო, მეტი კარამელის და სიტკბოს გემო, ფაქტიურად ყავა საერთოდ არ არის.

image

➊ შაქარი

➋ გლუკოზის სიროფი

➌ ქოქოსის ზეთი

➍ სუფრის მარილი

➎ გემოს სტაბილიზატორები (E340ii, E452i)

➏ რძის ცილები

➐ ემულგატორები (E 471, E 481)

შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551))

➒ დამატკბობლები (აცესულფამი K, ასპარტამსი)

➓ შეიცავს ფენილალანინის წყაროს

➊➊ არომატიზატორები

➊➋ შეიცავს რძის პროდუქტს

➊➌ ქაფის წარმომქმნელი აგენტი (მალტოდექსტრინი, ემულგატორი (E1450)






8. JACOBS MYSTERY 4/1 - ხსნადი ყავა 4%

ისეთი არ აღმოჩნდა როგორსაც ველოდი. თითქოს იმის გემო აქვს, რაც ბოლოს ჭამე.

image


➊ შაქარი

➋ გლუკოზის სიროფი

➌ ქოქოსის ზეთი

➍ სუფრის მარილი

➎ გემოს სტაბილიზატორები (E340ii, E452i)

➏ რძის ცილები

➐ ემულგატორები (E 471, E 481)

შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551)

➒ არომატიზატორები

➓ შეიცავს რძის პროდუქტს






9. JACOBS CARAMEL 3/1 - ხსნადი ყავა 12%

კარამელის სასიამოვნო გემო და გრანულების წყალობით, ყავის გემოც საგრძნობია.

image

➊ შაქარი

➋ გლუკოზის სიროფი

➌ ქოქოსის ზეთი

➍ რძის ცილა

➎ გემოს სტაბილიზატორები (E340ii, E452i)

➏ ემულგატორები (E 471, E 481)

➐ შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551)

არომატიზატორები

➒ შეიცავს რძის პროდუქტს





10. JACOBS MONARCH 3/1 - ხსნადი ყავა 13, 3%

მარცვლებით, უფრო მეტად ყავის გემოთი, ვიდრე იაკობს კარამელი.

image

➊ შაქარი

➋ გლუკოზის სიროფი

➌ ქოქოსის ზეთი

➍ რძის ცილა

➎ გემოს სტაბილიზატორები (E340ii, E452i)

➏ ემულგატორები (E 471, E 481)

➐ შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551)

შეიცავს რძის პროდუქტს






11. JACOBS HAZELNUT 3/1 - ხსნადი ყავა 12%

მარცვლებით, თხილის გემოთი. ვისაც უყვარს თხილი - ცუდი არაა, თან ყავაც კარგად იგრძნობა. თითქოს ყავას თხილს აყოლებდე.

image

➊ შაქარი

➋ გლუკოზის სიროფი

➌ ქოქოსის ზეთი

➍ რძის ცილა

➎ გემოს სტაბილიზატორები (E340ii, E452i)

➏ ემულგატორები (E 471, E 481)

➐ შემკვრივების საწინააღმდეგო აგენტი (E 551)

შეიცავს რძის პროდუქტს





და ბოლოს, რა თქმა უნდა, ყველა ამ ხნად ყავას შაქრის დამატება არ სჭირდება, გარდა 100% ნატურალური ყავისა.



image





ნახეთ სხვა ორიგინალი სტატიები image:



1. რატომ წვმიმს ასე ხშირად ბათუმში


2. დროშა - ქუთაისის "სუსტი წერტილი"


3. ქყვენები, სადაც ყველაზე მეტი ქართველია წასული


4. პოლიტიკური პოდიუმი


5. 100 წლის წინანდელი აჭარლები - მართლა ეხურათ ყაბალახი, ეცვათ პაიჭი, უკრავდნენ ჭიბონზე


6. ხომ არ გინახავთ ოდესმე - ისინი დამნაშავეები არიან და იძებნებიან


7. ცხელი წყალი მიწიდან - გოგირდის აბანო ვანში


8. რას აკეთებენ ქართველები როცა უჭირთ


9. როგორ ამოვიღოთ ჩატეხილი გასაღები კარიდან


10. აი რატომ ვერ ვშლით არათითს



11. ერთი წელია ვმალავთ სახეს - გამოიგონეს გამჭვირვალე პირბადე



12. 50 მეტრიანი გაყინული ჩანჩქერი გორის მუნიციპალიტეტში



13. რატომ აქვს ბარის ბოთლებს წვეტიანი საცმები და რისთვისაა ისინი






1
111
1-ს მოსწონს
ავტორი:ნინო ხიმშიაშვილი
ნინო ხიმშიაშვილი
111
  
კარგი და სასარგებლო სტატიაა ყავის მოყვარულებისათვის :))
0 1 1