მსოფლიო კულინარია მართლაც რომ საოცარია. უფრო გასაკვირი კი ის არის, რომ გარკვეული პროდუქტების ღირებულება ზოგჯერ ერთი მანქანის, ან საერთოდაც სახლის ფასს სცდება.
1. ყველაზე ძვირადღირებული კარტოფილი «La Bonnotte»-კილოგრამი 500 დოლარი ღირს.
2. სოკო მაცუტაკე- კილოგრამი 2000 დოლარი ღირს, მხოლოდ და მხოლოდ იმიტომ, რომ ძალიან იშვიათია.
3. პრემიუმ “ფრიტატა"- ერთი პორცია 1000 დოლარი ღირს.
4. საქონლის სტეიკი “ვაგიუ" 2800 დოლარი ღირს.
5. პიცა “როიალი 007"- სულ რაღაც 4200 დოლარი ღირს, ძვირადღირებული პროდუქტებით მორთულ პიცას ასევე 24 კარატიანი ოქრო ამშვენებს, რომელიც ასევე იჭმევა.
6. საზამთრო “დენსუკე"- საზამთროს ეს ჯიში მხოლოდ იაპონიაში, ჰოკაიდოში მოყავთ და ერთ მოსავალში მხოლოდ 65 ნაყოფს იღებენ. მისი ფასი კი 6100 დოლარია.
7. ნესვი “იუბარი"- თუკი საზამთროს ფასმა გაგაკვირვათ, უნდა იცოდეთ, რომ ეს 2 ნესვი 22 872 დოლარი ღირს.
8. ხიზილალა “ალმასი'- 25 000 დოლარიან ხიზილალასთან ერთად საჩუქრად მის შეფუთვასაც იღებთ, რომელიც მთლიანად 999 სინჯის ოქროსგანაა დამზადებული.
9. თეთრი ტრუფელი- “დელიკატესი და კერძების მეფე " 1.5 კილოგრამი ტრუფელი 160 000 დოლარი ღირს.
8.