x
image
ნინო ხიმშიაშვილი
მარკეტინგული საიდუმლოებები, რომლებიც კვებით ინდუსტრიას ურჩევნია არ იცოდეთ
image



პროდუქტების გარეგნული სილამაზე არ იძლევა გარანტიას ნატურალური გემოს, ჯანსაღ და ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებების შესახებ.


რამდენიმე რჩევა დაგეხბარებათ თუ, როგორ უნდა შეარჩიოთ ჯანსაღი პროდუქტი ყიდვის დროს.




თევზი

ახალ თევზს აქვს ნათელი თვალები; დაბინდული და ამობურცული თვალები ძველი თევზის მანიშნებელია. ლაყუჩები უნდა იყოს ნათელი წითელი ან იშვიათად ღია ვარდისფერი. როდესაც თევზს ხელში აიღებ, მისი კუდი თავისუფლად უნდა ჩამოიკიდოს.



image





თაფლი

ბუნებრივი თაფლი გამჭვირვალე და ერთნაირი ფერისაა. ხარისხიანი თაფლი ძალიან ტკბილი და სპეციფიკური სუნისაა. შეიზილეთ მისი წვეთი თითებში: თუ მას კანი ადვილად შეიწოვს, ესეიგი ნამდვილი თაფლია.




image






ნაყინი

ყოველთვის წაიკითხეთ ნაყინის ეტიკეტი. უპირატესობა მიანიჭეთ თხილიან ნაყინს. ხილის ნაყინი არასოდეს მზადდება რაიმე ბუნებრივით.


image





ბულგარული

ბულგარული წიწაკის ორი, ან სამი განყოფილება და ნაკლები თესლი, მიუთითებს იმაზე, რომ ის ცოტა მწარეა. თუ ოთხი განყოფილებაა და ბევრი თესლი, ის ტკბილი იქნება.


image






პური

ახალი პური არ უნდა იყოს მაგარი, ამიტომ ყოველთვის შეამოწმეთ ხელის შეხებით. გაითვალისწინეთ, რომ პოლიეთილენის პარკში პური უფრო დიდხანს რჩება სუფთა, მაგრამ ასეთ შეფუთვაში სულ რამდენიმე საათში ის კარგავს თავის გემოს და თვისებებს.



image





ხორცი

ახალი ხორცი ვარდისფერია, და არა წითელი, ან ყავსიფერი. გაითვალისწინეთ ცხიმის ზოლები: ისინი უნდა იყოს ნათელი და ძალიან მსუბუქი. კარგი ხორცი ასევე არ გეკვრება ხელებზე.



image






ყველი

მყარი ყველის შეძენისას ყურადღება მიაქციეთ მის ფერს, ნასვრეტებს და ტექსტურას: უნდა იყოს ერთგვაროვანი, ნასვრეტები კი თანაბარი სიდიდის უნდა ჰქონდეს.


image







0
672
შეფასება არ არის
ავტორი:ნინო ხიმშიაშვილი
ნინო ხიმშიაშვილი
672
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0