სხვა იაპონური ნუგბარი, რომელიც ნამდვილად ხელოვნების ნიმუშია 2020, 11 თებერვალი, 11:43 ![]() დასავლეთში მოჩი ტკბილეულად ითვლება, მაგრამ იაპონიაში ის შეიძლება წვნიანშიც კი შეგხვდეთ. ისტორიულად, ეს ნუგბარი იაპონიაში ჩინეთიდან მოხვდა მიახლოებით მერვე საუკუნეში. მართალია თავიდან დიდი პოპულარობით არ სარგებლობდა და ხალხი მხოლოდ დღესასწაულებზე ან განსაკთრებული შემთხვევებისთვის ამზადებდა, ისიც მხოლოდ საზოგადოების მაღალი ფენისთვის, მაგრამ თანდათან ამ ნუგბარმა საზოგადოების დაბალ ფენებშიც მოიდგა ფეხი, ის ხომ ასეთი გემრიელია, დიდი ხნით ინახება და მისი მომზადება იაპონელებისთვის სირთულეს არ წარმოადგენს. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 154 შეფასება არ არის
|