სიახლეები ტოპ 5 მიზეზი იმისა, თუ რატომ უნდა ვჭამოთ ყოველდღე ცოცხალი ხახვი? 2019, 15 აპრილი, 21:54 თუ თქვენ ჭამთ ხახვს ყოველდღე, ეს შეიძლება საუეტესო იყოს თქვენი სხეულისთვის.ხახვი უკვე დიდი ხანია პოპულარულია. ჯერ კიდევ უძველეს დროში, როგორც ეგვიპტელთა 2500 წლის წინანდელი ( ჩვენს წელთაღრიცხვამდე) მტკიცდებულებები აჩვენებს, რომ ხახვს თაყვანს სცემდნენ, როგორც მარადიულობის სიმბოლოს. ჩვენ ვერ გპირდებით, რომ ხახვის ჭამა მოგცემთ მარადიულ ცხოვრებას, მაგრამ დარწმუნებით შეგვიძლია გითხრათ, რომ მას შეუძლია გააუმჯობესოს თქვენი ცხოვრების ხარისხი.ხახვი ძალზედ კარგია და შეიცავს ცილებისა და ბოჭკოების დიდ რაოდენობას, ასევე ვიტამინ C, სელენს, ფოლტას და სხვადასხვა ანტიოქსიდანტებს.მაშინაც კი, როცა მისი ჭამით ან დაჭრით ცრემლები გვცვივა, ის მაშინ არის განსაკუთრებით სასარგებლო, როგორიცაა მაგალითად კიბოს რისკის შემცირება.თუ ყოველდღიურად თქვენ მიირთმევთ ხახვს, მას ნამდვილად შეუძლია სხეული საუკეთესო მდგომარეობაში ამყოფოს. ხახვი არის ერთ - ერთი ყველაზე მრავალფეროვანი ინგრედიენტი. მართალია, ხახვს დიასახლისები ყველანაირი დასახელების კერძებში ხმარობენ, რაც ძალიან კარგია, მაგრამ უნდა იცოდეთ, რომ ხახვის უმად სწამა გაცილებით უფრო სასარგებლოა ორგანიზმისთვის.ასე, რომ სანამ ფიქრობთ, რომ "მე უბრალოდ არ მიყვარს ხახვი, " გაითვალისწინეთ, რომ არსებობს დიეტის სხვადასხვა გზები და ხშირ შემთხვევაში ხახვის შემადგენლობით.პირველ რიგში მისი მძაფრსუნიანობა ( რომელიც შეიცავს გარკვეულ ორგანოსფილურ ნაერთებს, რომლებიც მათ განმასხვავებელ სუნიანობას ანიჭებენ), გუისხმობს კიბოს დაბალი სიცოცხლის რისკებს. მეცნიერების მიერ ჩატარებული კვლევით მტკიცდება, რომ მეტი ხახვის ჭამა მეტი თავდაცვის საშუალებაა კიბოსგან.როგორც იგივე კვლევა ამტკიცებს, ხახვი საუკეთესო საშუალებაა მეორე ტიპის დიაბეტის სამკურნალოდაც.შაქრიანი დიაბეტის დროს მომატებული გლუკოზა სისხლში არაეფექტურად გადაამუშავებს ინსულინს.ხახვი კი ზრდის თქვენს ორგანიზმში არსებული ინსულინის რაოდენობას.მკვლევარები ხახვს განიხილავენ, როგორც სისხლის წნევის მარეგულირებლად, რომელიც ამცირებს LDL ქოლესტერინის დონეს ორგანიზმში. გახსოვდეთ, რომ ხახვი ხელს უწყობს გულ - სისხლძარღვთა ჯანმრთელობის დაცვას და საგრძნობლად ამცირებს გულის დაავადებების რისკს.გაითვალისწინეთ, რომ ხახვი იმუნური სისტემის გამაუმჯობესელი ფუნქციის როლში გვევლინება.ის საუკეთესოა სხეულში არსებული ანთებითი პროცესების შესამცირებლად.ყურადღება მიაქციეთ ალერგიული და განსაკუთრებით სეზონური ალერგიების ( ჩაწითლებული თვალები, გაბრტყელებული ცხვირი და ყელის ტკივილი. ისინი ნამდვილად არასასიამოვნოა), დროს მედიკამენტების მიღებას, რომლის დროსაც შემაშფოთებელ გვერდით ეფექტებს აქვს ადგილი, ბევრად ჯობია ცოცხალი ხახვის მირთმევა.ცნობისათვის, ხახვი ერთადერთი საკვები პროდუქტია, რომლის შენახვა დაჭრილი სახით შესაძლოა 7 დღის განმავლობაში ისე, რომ შემდეგაც თავისი დადებითი თვისებებით შეიარაღებული იყოს. 311 3-ს მოსწონს
|