სიახლეები ფრთხილად! თავი შეიკავეთ იმ პროდუქტების მირთმევისგან, რომლებიც კიბოს განვითარების რისკს აძლიერებენ ( ისინი დიდი რაოდენობით D ვიტამინს და კალციუმს შეიცავენ ) 2019, 14 აპრილი, 13:30 ამერიკელი მეცნიერებმა არა ერთი საინტერესო კვლევა ჩაატარეს იმის შესახებ, თუ რამ შეიძლება გაააქტიუროს კიბოს განვითარება ადამიანის ორგანიზმში.კვლევამ აჩვენა, რომ კალციუმი და ვიტამინი D ასოცირდება კიბოს განვითარების უფრო მაღალი რისკის მქონე დანამატებთან. არა ერთმა მეცნიერმა საბოლოოდ დაუსვა წერტილი ერთადერთ მოსაზრებას იმის შესახებ, რომ ჯანსაღი კვება არის გასაღები ხანგრძლივი და ჯანმრთელი ცხოვრების" და არ შეიძლება ცუდი დიეტა ჩავანაცვლოთ კარგი ტაბლეტებით".კვლევამ აჩვენა, რომ ტაბლეტების მიღება არაეფექტურია და მხოლოდ საკვებ ნივთიერებაში შეტანილი ვიტამინები და კალციუმი დაკავშირებულია კიბოს განვითარების მაღალ რისკთან.ექსპერტებმა აღნიშნული კვლევა ჩაატარეს 27 ათას ამერიკელ მოზარდზე, რომელმაც აჩვენა, რომ საკვები ნივთიერებები ქიმიური დანამატებით პირდაპირ კავშირშია კიბოს განვითარების რისკთან.ტუფტის უნივერსიტეტის მკვლევარებმა კარდიოვასკულური კვლევებით შეისწავლეს სიკვდილიაობის რაოდენობრივი მაჩვენებელი, რამაც აჩვენა, რომ A და K, ასევე მაგნიუმი და თუთია ამცირებს სიკვდილის რისკს.მაგრამ ეს აღმოჩენა მხოლოდ საკვებ ნივთიერებებს ეხება და არა დანამატებს ტაბლეტების სახით.მეცნიერები ამბობენ, რომ ადამიანებს უნებურად შეუძლიათ შეუქმნან საკუთარ თავს საფრთხე დღეში 1000 მგ. კალციუმის ჭარბი დოზის მიღებით, რაც კიბოსგან სიკვდილის რისკს გაზრდის 53 % - ით.D ვიტამინის ჭარბი რაოდენობით მიღება იწვევს ჰიპერკალცემიას. ასევე, მისი სიმპტომებია ანორექსია, გულისრევა, სისუსტე, უძილობა, ნერვიულობა, ქავილი და საბოლოოდ, თირკმლის უკმარისობა. ასევე, შეიძლება განვითრდეს პროტეინურია და მეტასტაზური კალციფიკაცია (განსაკუთრებით თირკმელებში). D ვიტამინის ტოქსიკურობის სხვა სიმპტომებს მიეკუთვნება გონებრივი ჩამორჩენილობა პატარა ბავშვებში, ძვლის არანორმალური ზრდა და ჩამოყალიბება, აღგზნებადობა, წონის კარგვა და მწვავე დეპრესია. D ვიტამინის ტოქსიკურობის მკურნალობა ხდება მისი მიღების შეწყვეტითა და კალციუმის მიღების შეზღუდვით. თირკმლის დაზიანება შეიძლება შეუქცევადი იყოს.გულის ამერიკული ასოციაციის ექსპერტთა განცხადებით, ხილისა და ბოსტნეულის 3-5 ულუფა დღეში პერიფერიული სისხლძარღვების დაავადებათა რისკს 20 %-ით აქვეითებს. დასკვნა გაკეთებულია 3, 7 მილიონი ადამიანის გამოკვლევის საფუძველზე.ეს განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია მწეველებისთვის, შაქრიანი დიაბეტითა და ჰიპერტონიით დაავადებულთათვის, რომლებსაც ხშირად აღენიშნებათ სისხლძარღვთა შევიწროება. 109 2-ს მოსწონს
|