სტატიები
ვიდეო
ფოტოები
2
2
შესვლა
რეგისტრაცია
ლალი ადიკაშვილი
საზოგადოება
პოლიტიკა
ეკონომიკა
სპორტი
მეცნიერება
კულტურა
მოდა
ჯანმრთელობა
გართობა
ქალი და მამაკაცი
კულინარია
Quiz
მეტი
ავტომობილები
მსოფლიო
რეგიონები
სამართალი
სამხედრო
რელიგია
ტექნოლოგიები
ლიტერატურა
გაკვეთილები
განათლება
ბიოგრაფია
ფსიქოლოგია
სხვა
სტატიის დაწერა
ვიდეოს / ფოტოს ატვირთვა
გამოიმუშავე ფული
მე რეპორტიორი
29.04.2024
სტატია:
134576
ვიდეო:
351974
სურათი:
508652
Array ( [get1] => სტატიები [get2] => კულინარია [addquery] => user:ლალი ადიკაშვილი:page:15 )
თარიღი
|
პოპულარული
|
სტატიის რეიტინგი
უგემრიელესი ფუნთუშები
მასალა ცომისთვის: თბილი რძე - 250 მლ. მშრალი საფუარი - 7 გრ. (2 ჩ. კ.) მარილი - 1 მწიკვი კვერცხი - 1 დიდი ან 2 პატარა დარბილებული კარაქი - 200 გრ. შაქარი - 3 ს. კ. ვანილინი ან ვანილის ექსტრაქტი - 1 ჩ. კ. ფქვილი - 4 ჭიქა მასალა გულსართისთვის: შაქარი - 1 ჭიქა დარიჩინი - 4 ს. კ. ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი - 3 ს. კ. მასალა მინანქარისთვის:...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 10 სექტემბერი, 11:09
ნამცხვარი Kinder -ი
მასალა ცომისთვის: კვერცხი 4 ცალი შაქარი 80 გრ. რძე 20 მლ. ზეთი 100 მლ. ფქვილი 4 ს. კ. კაკაოს ფხვნილი 2 ს. კ. თაფლი 2 ს. კ. გამაფხვიერებელი 1 ს. კ. მასალა კრემისთვის: ნაღები 33 %-იანი 350 მლ. შესქელებული რძე 180 მლ. თაფლი 1 ს. კ. ჟელატინი 10 გრ. ვანილი 1 მწიკვი შენიშვნა: თაფლზე ალერგიის შემთხვევაში, შეგიძლიათ ნამცხვარი ამ ინგრედიენტის გარეშე გ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 8 სექტემბერი, 11:09
თევზის შეწვა ფხების გარეშე. პატარა საიდუმლო!
ადამიანების უმრავლესობას არ უყვარს შემწვარი თევზიდან წვრილი ფხების გამორჩევა! ხოლო თუ საქმე ბავშვის კვებას ეხება, სიტუაცია კიდევ უფრო რთულდება და თევზის გარჩევა, უფრო დიდი ყურადღებით არის საჭირო. მაგრამ, არის თევზის შეწვის ხერხი, რომლის გამოყენების შემთხვევაში, თევზს წვრილი ფხები უქრება. ამ რეცეპტის გამოყენება ყველა სახის თევზის შეწვისას შეიძლება: ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 7 სექტემბერი, 10:55
ხეკის ფუმფულა კოტლეტები
ინგრედიენტები: ხეკის ფილე - 400 გრ. კარაქი - 100 გრ. კვერცხი - 1 ც. თეთრი პური - 150 გრ. ხახვი - 1 დიდი ან 2 პატარა რძე - 50-70მლ. ოხრახუში და ქინძი - თითო კონა მარილი და შავი დაფქული პილპილი - გემოვნებით საფანელი ზეთი მომზადება: 1. თევზს მოაცილეთ ტყავი და ძვალი წვრილად დაჭერით მწვანილი ხახვი დაჭერით და მოთუშეთ ზეთში. 2. თევზის ფილე, პური ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 6 სექტემბერი, 11:19
ბადრიჯნის კოტლეტი. 1000-ჯერ უფრო გემრიელი ვიდრე ხორცის!!! ზღაპრული რეცეპტი
ინგრედიენტები: ბადრიჯანი 1, 5 კგ. ყველი მაგარი 150 გრ. საფანელი 150 გრ. თეთრი პური 100 г მარილი და პილპილი - გემოვნებით ოხრახუში 2 კონა ნიორი 5 კბილი კვერცხი 1 ცალი რძე - პურის დასალბობად (50 მლ.) ყველი რბილი (ბრინზა, მოცარელა, იმერული) - 200 გრ. ზეთი (ამ რაოდენობის პროდუქტით, 16 - 17 კოტლეტი გამოდის) მო...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 3 სექტემბერი, 10:51
შოკოლადის ჩიზქეიქი
ინგრედიენტები: ორცხობილა 170 გრ. კარაქი - 75 გრ. შავი შოკოლადი - 220 გრ. შაქარი 150 გრ. ნაღების ყველი (Mascarpone) - 370 გრ. კვერცხი 3 ცალი ნაღები - 150 მლ. ვანილი - 1 მწიკვი მომზადება: 1. დაფხვენით ორცხობილა შეურიეთ ერთმანეთს ორცხობილა და კარაქი მოათავსეთ მიღებული მასა ფორმაში და გააბრტყელეთ (ეს იქნება ჩიზქეიქის ძირი). 2. გაადნეთ შოკოლადი. ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 30 აგვისტო, 11:49
ტორტი „ფრანკფურტის გვირგვინი“
მასალა ცომისთვის: დარბილებული კარაქი - 250 გრ. შაქარი - 250 გრ. მარილი - 1 მწიკვი ლიმონის ცედრი წვენით - 1 ჩ. კ. შაქრიანი ვანილი - 10 გრ. კვერცხი - 5 ცალი ფქვილი - 400 გრ. სახამებელი - 100 გრ. გამაფხვიერებელი - 2, 5 ჩ. კ. რძე - 80 მლ. მასალა კრემისთვის: ვანილის პუდინგის ფხვნილი - 1 პაკეტი რძე - 500 მლ. შაქარი - 3 ს. კ. დარბილებული კ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 27 აგვისტო, 11:52
შოკოლადის დესერტები, რომლებიც 10 წუთში მზადდება
მაფინი ფინჯანში ინგრედიენტები: ფქვილი - 3 ს. კ. ხსნადი ყავა - 1 ჩ. კ. კაკაოს ფხვნილი - 2 ს. კ. შაქარი - 2, 5 ს. კ. ცომის გამაფხვიერებელი - 1/4 ჩ. კ. რძე - 2 ს. კ. კვერცხი - 1 კვერცხი ზეთი - 2 ს. კ. ვანილი - 1/2 ჩ. კ. მომზადება: 1. თასში აურიეთ ერთმანეთში ფქვილი, ყავა, კაკაო, შაქარი, გამაფხვიერებელი და კარგად მოურიეთ. 2. დაუმატ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 24 აგვისტო, 12:10
უგემრიელესი ტორტების TOP - 10
1. უბრალო ტორტი მასალა ცომისთვის: კვერცხი - 4 ც. შაქარი - 130 გრ. ფქვილი 200 გრ. სოდა - 1/3 ჩ. კ. ძმარი - 1 ჩ. კ. კაკაო - 1 ჩ. კ. ნებისმიერი კენკრა - 1 მუჭა მასალა კრემისთვის: არაჟანი - 150 გრ. შაქარი - 2-3 ს. კ. მომზადება: 1. ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, ისე რომ მიიღოთ ფუმფულა მასა. 2. ერთმანეთში შეურიეთ სოდა და ძმარი დაუმატეთ ათქვეფილ მასას. 3. თანდათან...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 18 აგვისტო, 12:08
ხვეული ნიგვზიანი შოკოლადის გულსართით
მასალა ცომისთვის: მარგარინი - 100 გრ. არაჟანი - 100 გრ. შაქარი - 200 გრ. კვერცხი - 2 ც. ვანილი - 1 შეკვრა მარილი - 1 მწიკვი გამაფხვიერებელი - 10 გრ. ფქვილი - 400 გრ. მასალა გულსართისთვის: შესქელებული რძე - ნახევარი ქილა შავი შოკოლადი - 100 გრ. ნიგოზი - 100 - 150 გრ. სურვილის შემთხვევაში, 1 კვერცხის გული (გადასასმელად) ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 1 აგვისტო, 10:26
არაჟნის ჩხირები ქიშმიშით (ნამცხვარი კვერცხის გარეშე)
მასალა ნამცხვრისთვის: კარაქი (ან მარგარინი) - 100 გრ. შაქარი - 1 ჭ. არაჟანი - 200 გრ. ქიშმიში - გემოვნებით მანქანაში გატარებული ნიგოზი - გემოვნებით სოდა - 1 ჩ.კ. მარილი - 1 მწიკვი შაქრიანი ვანილი - 1 შეკვრა ფქვილი - რასაც შეიზელს სურვილის შემთხვევაში, კვერცხის გული (გადასასმელად) მომზადება: 1. გარეცხეთ და მდუ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 26 ივლისი, 16:17
შოკოლადის ხვეული და უნივერსალური ცომის რეცეპტი, ნებისმიერი გულსართის მქონე ხვეულებისთვის
მასალა ცომისთვის: მარგარინი - 200 გრ. შაქარი - 250 გრ. კვერცხი - 4 ც. რძე ან წყალი - 5 ს. კ. სოდა - 1 ჩ. კ. შაქრიანი ვანილი - 1 შეკვრა (1, 5 გრ.) ფქვილი - 4-5 ჭ. მასალა გულსართვისთვის: ნიგოზი - 1 ჭ. შაქარი - 1 ჭ. კაკაო - 3 ს. კ. ყავა - 1 ჩ. კ. წყალი - 5 ს. კ. კარაქი...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 24 ივლისი, 16:19
პომიდვრის ჩახოხბილი ზამთრისთვის
ამ რეცეპტით მომზადებული პომიდორი გამოიყენება თევზის და ხორცის ჩახოხბილი კერძების მოსამზადებლად. რეცეპტი რაღაცით ტომატის რეცეპტს წააგავს, მაგრამ ტომატი არ არის. კერძის მომზადების დროს, ეს ჩახოხბილი, ცოცხალი პომიდვრის მაგივრობას წევს. ქვემოთ მოცემული მასალით, 23-25 ლ. პომიდვრის ჩახოხბილი გამოდის. შეგიძლიათ მასალა პროპორციულად შეამციროთ ან გაზარდოთ. ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 18 ივლისი, 15:59
სამი რეცეპტი ორაგულის მოსამზადებლად: მაიონეზით შემწვარი, მარინადით და კოტლეტი
მაიონეზით შემწვარი ორაგული მასალა: თევზი - 1, 5 კგ. მაიონეზი - 200 მლ. მარილი - 1 ჩ. კ. დაფქული შავი პილპილი - 1 ჩ. კ. ფქვილი - 1 ჭიქა ზეთი - შესაწვავად მომზადება: 1. გაასუფთავეთ ორაგული და კარგად გაამშრალეთ ქაღალდის ხელახოცებით. 2. დაჭერუთ სიგანეზე 1, 5 სისქის ნაჭრებად. 3. აურიეთ ერ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 16 ივლისი, 17:02
საზეიმო ვაფლები
ინტერნეტში 30-ზე მეტი სქელი ვაფლების რეცეპტია. ბევრი რეცეპტი მოვსინჯე. მაგრამ, მას შემდეგ, რაც ეს რეცეპტი აღმოვაჩინე, ექსპერიმენტები შევწყვიტე. ეს საუკეთესო ვაფლის რეცეპტია, იმ რეცეპტებს შორის, რაც მე ვნახე. მასალა: მარგარინი - 150 გრ. შაქარი - 125 გრ. მარილი - ერთი მწიკვი ვანილიანი შაქარი - 1 შეკვრა კვერცხი - 3 ც. პურის ფქვილი - 100 გრ. სახამებელი - 100...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 15 ივლისი, 15:54
ყველიანი კვერები საუზმისთვის
ეს კვერები ძალიან მარტივი მოსამზადებელი და რამდენადაც მარტივია, იმდენად გემრიელია. ძალიან ცოტა დრო უნდა ცომის მომზადებას და ცხობას და ამასთან, ამ კვერების მომზადება ყველას შეუძლია, ვისაც ერთხელ მაინც შეუწვავს კვერცხი. ყველის კვერები # 1 მასალა: ყველი (მაგარი, ქარხნული) - 400 გრ. არაჟანი (20% ცხიმიანობით) - 240 გრ. კარაქი - 60 გრ. ცომის გა...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 14 ივლისი, 16:34
ძალიან ფუმფულა ცომი, ნებისმიერი არატკბილი ღვეზელისთვის და ხაჭაპურისთვის დღეს
როგორც სათაურში არის ნათქვამი, ეს ცომი ნებისმიერი ღვეზელისთვის გამოდგება. მაგრამ, ამ კონკრეტულ შემთხვევაშ, ხაჭაპურის რეცეპტს გთავაზობთ. მასალა: იმერული ყველი - 1 კგ. რძე - 500 მლ. კარაქი - 80 გრ. მშრალი სწრაფადმოქმედი საფუარი - 2 ჩ. კ. მარილი - 1 ს. კ. კვერცხი - 1 ც. მთელი და 2 გული ფქვილი - 600 გრ. ვანილი გულსართ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 13 ივლისი, 18:31
ბადრიჯანი იტალიურად
მასალა: ბადრიჯანი - 1, 5 კგ. ბულგარული წიწაკა - 0, 5 კგ. პომიდორი - 1 კგ. ხახვი - 2 თავი ნიორი - 1 თავი მარილი და მწარე წიწაკა - გემოვნებით მწვანილი - ქინძი, ოხრახუში, ქონდარი ზეთი - საჭიროების მიხედვით პროდუქტის მომზადება: 1. გაფცქვენით ბადრიჯანი და სიგრძეზე ძალიან თხელ ფენებად დაჭერით, მარილი მოაყარეთ და ერთი საათით გააჩერეთ; 2. დაჭერით ბულგ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 12 ივლისი, 17:09
ტომატის უნიკალური რეცეპტი, რომელიც სადილების მოსამზადებლად გამოიყენება და საწებელადაც
ამ რეცეპტით ძალიან გემრიელი ტომატი მზადდება. ცოტა რთული მოსამზადებელია, მაგრამ არც იმდენად, რომ მის მომზადებაზე უარი ვთქვათ. ეს ტომატი შემოდგომაზე უნდა მოამზადოთ, წითელი ბილგარული წიწაკა კარგად რომ შემოვა (ქართული წიწაკა და არა უცხოური). ტომატის მოსამზადებლად შემდეგი ჭურჭელი დაგჭირდებათ: 1. ემალირებული ქვაბ...
ლალი ადიკაშვილი
2015, 11 ივლისი, 17:00
«
1
...
12
13
14
15
კვირის სიახლეები
ტრ@აკ და ძუ@ძუ წამოხდილი ვარსკვლავები +13
ქალის ეშმაკობას არ აქვს საზღვრები! - არ გჯერათ?
ამის შემდეგ, ალბათ მთელი ცხოვრება შერცხვებათ
ცხოვრება კომპლექსების გარეშე, ასეთია! და "ტეხავს"
10 მითი ევოლუციის შესახებ, რომლისაც სულ ტყუილად გვჯერა (II ნაწილი)
სულ არ ადარდებთ სხვა რას იფიქრებს - სახალისო კრებული
როგორ შეიცვალა მათი გარეგნობა წლებთან ერთად
15 უმარტივესი გამოცანა ტვინის გასავარჯიშებლად (პასუხები აქვს)
ექსპერტსაც გააოცებს – 20 საინტერესო ფაქტი სამკაულების შესახებ
"მაინც დიდი პროგრესია ჩვენში“ - რას წერს ირაკლი ოქრუაშვილი
მხატვარი ილუსტრაციებში ასახავს საყვარელ ცოლთან ერთად გატარებულ ყოველდღიურობას
როგორ შეძლო სტეფან მანდელმა ლატარიის 14–ჯერ მოგება და გამხდარიყო მილიონერი
10 მითი ევოლუციის შესახებ, რომლისაც სულ ტყუილად გვჯერა
ამ ფოტოს საიდუმლო დაგბურძგლავთ - რა მოხდა 1900 წელს?
გამოიცანით ცნობილი მუსიკალური ვიდეოკლიპები კადრების მიხედვით
ვარსკვლავები, რომლებმაც წონაში მოიმატეს, თუმცა თავიანთი სხეულით მაინც კმაყოფილები არიან
1 საათზე ნაკლებ დროში: პასქა საფუვრის გარეშე, რომელიც დიდხანს არ ხმება
“100 ათასი გამოვალთ – სელფებს ვიღებთ და სახლში ვბრუნდებით! 150 ათასი გამოვედით, იგივე ხდება” – მალხაზ მაჩალიკაშვილი
ქართული ლექსები ლენინზე-ვიცინოთ თუ ვიტიროთ?
ახალგაზრდა ბიჭების მოყვარული 50 წლის ქალი სირთულეებზე ალაპარაკდა