x
მეტი
  • 29.04.2024
  • სტატია:134520
  • ვიდეო:351972
  • სურათი:508639
ტირამისუ ხილით
imageიტალიური დესერტი:

ექვსი ულუფა

შემადგენლობა: ქათმის კვერცხი 6 ცალი;


ყველი მასკარპონე



შაქრის ფხვნილი-500გ.


ბისკვიტი;


ყავა-50მლ;

კონიაკი ან რომი 25 მლ; რომელიმე კენკრა ან ხილი შეიძლება გაყინულის გამოყენებაც.

მომზადება:

გააცალკევეთ კვერცხის ცილა და გული. გული და შაქარი კარგად ათქვიფეთ, შემდეგ დაამატეთ ყველი და კარგად აურიეთ.

ცალკე ათქვიფეთ ცილა და გააკეთეთ ბეზე, შემდეგ აურიეთ ყველიან მასას.
მოხარშეთ ყავა, გააცივეთ, გაცივებულ ყავას დაამატეთ ალკოჰოლი და მიღებული ხსნარით დანამეთ ბისკვიტი.


კრემის 1/3 ჩაასხით ფორმებში (გამოდგება მარტინის ბოკალიც), ზემოდან დააწყვეთ ბისკვიტი და მოასხით დარჩენილი კრემი.

მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი ან კაკაო.

შედგით მაცივარში.

მაგიდაზე მიტანის წინ მორთეთ ხილით საკუთარი გემოვნების მიხედვით.




0
167
2-ს მოსწონს
ავტორი:maia
maia
167
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0