x
image
Yoona
Mediator image
რით ღებავდნენ კვების პროდუქტებს მე-19 საუკუნეში?
ახლა უფრო მეტად დააფასებთ დროს, რომელშიც ვცხოვრობთ.

image

მე-19 საუკუნეში აშშ–სა და ევროპაში კვების პროდუქტების მწარმოებლებს შეფუთვაზე შემადგენლობის მითითება არ ევალებოდათ. ეს ნამდვილ რულეტკად იქცეოდა.


მაგალითად, ხორცის და რძის პროდუქტებს უმატებდნენ სარეცხ ფხვნილს, რომ შენახვის ვადა გაეზარდათ. დაკონსერვებულ ბოსტნეულს უმატებდნენ სპილენძის სულფატს, ეს კი პესტიციდია, რომელიც კანზე მოხვედრისას დამწვრობას იწვევს.



image

ყველაზე უცნაური ტკბილეულის შემთხვევაში ხდებოდა. აი, მაღაზიაში მიდიხართ, მწვანე ყინულკარამელს ყიდულობთ, შემდეგ აღმოაჩენთ, რომ კანფეტს მწვანე ფერს დარიშხანი ანიჭებს.


image

თაროდან იღებთ წითელ და ყვითელ კანფეტებს, შემდეგ იგებთ, რომ ტკბილეულის ეს ფერები ტყვიის წყალობით მიიღება. აი, ასეთი დრო იყო.


ასევე დაგაინტერესებთ:

1. გამოვლინდა მავნე ნივთიერებები ცნობილი ბრენდების ჰიგიენის საშუალებებსა და კოსმეტიკაში

2. რისგან ამზადებენ სინამდვილეში სწრაფი მომზადების ლაფშას?

3. ტაილანდურ სუპერმარკეტებში პროდუქტებს პლასტმასის ნაცვლად ბანანის ფურცლებში ახვევენ

4. იაპონიაში წლის ბოლომდე ყველა მიკროტალღურ ღუმელს გაანადგურებენ და აი, რატომ

5. დიდ ბრიტანეთში მენთოლის სიგარეტები აკრძალეს: ნამდვილად ასეთი სახიფათოა?

6. 7 პროდუქტი, რომელთა განმეორებით გაცხელება არ შეიძლება, მაგრამ ჩვენ ასე ვაკეთებთ


0
96
შეფასება არ არის
ავტორი:Yoona
Yoona
Mediator image
96