x
image
არაჩანდა
Mediator image
Mediator image
ქამა სოკო კიბოს წინააღმდეგ
imageმეცნიერებმა მტკიცებით, ყოვედღიურად რაციონში სოკო თუ გექნებათ, კიბოს განვითარების რისკი მნიშვნელოვნად შეგიმცირდებათ.


ახალი კვლევის შედეგები პენსილვანიის ონკოლოგიურმა ინსტიტუტმა გამოაქვეყნა. ექიმების მტკიცებით, დღეში მხოლოდ 18 გრამი (ერთი საშუალო ზომის ქამა სოკო) ამცირებს კიბოს რისკს 45% -ით.


მკვლევარებმა შეისწავლეს 17 სამეცნიერო სტატია კიბოზე, რომლებიც გამოქვეყნდა 1966-2020 წლებში, სოკოს ჭამის და სიმსივნის კავშირზე, მათ შორის მკერდის კიბოზე. აღმოჩნდება, რომ სოკოს მოყვარულებს ნამდვილად ნაკლები ალბათობა აქვთ შეეყაროს ონკოლოგიური დაავადება - ეს შესაძლოა ვიტამინების, ნუტრიენტებითა და ანტიოქსიდანტების შემცველობით იყოს გამოწვეული.


გარდა ამისა, სოკოს მიღება ამცირებს პროსტატისა და საშვილოსნოს ყელის კიბოს განვიტარების რისკს.



-სოკო არის ერგოპროტეინის ძლიერი წყარო, უნიკალური ანტიოქსიდანტი, რომელიც იცავს უჯრედებს, - ციტირებს გამოცემა Metro კვლევის ავტორის ჯიბრილ ბა-ს სიტყვებს. -არ აქვს მნიშვნელობა როგორი სოკო მოგწონთ. შიიტაკეში(იაპონური ხის სოკო)და კალმახა სოკოში უფრო მეტი ერგოპროტეინია, ვიდრე ახალგაზრდა და მოზრდილ შამპინიონში, მაგრამ ნებისმიერი სოკო, მეცნიერთა აზრით, ამცირებს კიბოს რისკებს.


ანტიოქსიდანტებით მდიდარი საკვებს ექიმებს რეგულარულად ურჩევენ კიბოს პროფილაქტიკის მიზნით. ერთ-ერთი ასეთი საკვებია ბროკოლი და ყვავილოვანი კომბოსტო.

0
169
3-ს მოსწონს
ავტორი:არაჩანდა
არაჩანდა
Mediator image
Mediator image
169
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0