x
მეტი
  • 26.04.2024
  • სტატია:134530
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508588
როგორ ავარჩიოთ ჯანსაღი საქონლის და ღორის ხორცი,სურსათის უვნებლობის ექსპერტის რჩევები
როგორ ავარჩიოთ ჯანსაღი საქონლის და ღორის ხორცი, რომელიც უვნებელი იქნება ჩვენი ჯამრთელობისთვის..

image

პირველ რიგში ხორცი უნდა შევიძინოთ ისეთ სარეალიზაციო ადგილას, სადაც დაცული იქნება სურსათის შენახვსა და რელიზაციის ყველა სანიტარულ ჰიგიენური პირობები.

აუცილებლია ხორცს ახლდეს თან მისი ვარგისიანობის ცნობა, ფორმა N2, რომელსაც გასცემს სახელმწიფო ვეტერინარი, სასაკლაოზე ცხოველის დაკვლის წინა და დაკვლის შემდგომი შემოწმების შედეგად.


image

დაიმახსოვრეთ! ხორცის ზედაპირი უნდა იყოს მშრალი, არ უნდა იყოს სველი და ხელსახოცის დადების შემთხვევაში არ უნდა სველდებოდეს.

თითის დაჭერისას წარმოქმნილი ღრმული, მალევე უნდა უბრუნდებოდეს საწყის ადგილს.

image

ახალი გაჭრილი ხორცი უნდა იყოს სველი და არა წებვადი.

უნდა ჰქონდეს სახეობისთვის დამახასიათებელი სუნი და ფერი.

image

ღორის შემთხვევაში ხორცის ფერი უნდა იყოს ღია ვარდისფერიდან მუქ წითლამდე, ხოლო საქონლის შემთხვევაში, ღია წითლიდან მუქ წითლამდე.

‼️ გახსოვდეთ გაუყინავი ხორცის შენახვისა და რეალიზაციის ვადაა 48 საათი +2 დან +6 ტემპერატურაზე.

ნუ შეიძენთ ხორცს გაურკვეველი ადგილებში რელიზაციისას, გაურკვეველი წარმოშობის და ვადის ხორცს, გაუფრთხილდით თქვენს სიცოცხლეს და ჯამრთელობას.image

0
114
შეფასება არ არის
ავტორი:ირაკლი არაბული001
ირაკლი არაბული001
114
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0