სიახლეები რატომ უნდა მიირთვათ შემწვარი ხახვი კვირაში ერთხელ - უნიკალური სამკურნალო საშუალება! 2017, 15 ოქტომბერი, 13:29
ხახვის სასარგებლო თვისებებზე ალბათ ბევრი რამ გსმენიათ, მაგრამ შემწვარი ხახვის ანტიბაქტერიულ და ზოგადად სამკურნალო თვისებების შესახებ, ადამიანთა უმეტესობამ ბევრი რამ არ იცის.
აღმოჩნდა, რომ შემწვარ ხახვს ბევრად უფრო მეტი სასარგებლო თვისება გააჩნია ვიდრე ჩვეულებრივ ცოცხალ ხახვს, იგი არეგულირებს არტერიულ წნევას და შაქრის დონეს სისხლში. გარდა ამისა, მას არ აქვს ისეთი მძაფრი სუნი, როგორიც ცოცხალ ხახვს. შესთავაზეთ შემწვარი ხახვი თქვენს ახლობლებს და დააგემოვნეთ მათთან ერთად. შემწვარი ხახვის გამოიყენება ძირმაგარის სამკურნალოდ, მისი დანუშნულება პრობლემური ადგილის დროული მომწიფებაა. ამისათვის საჭიროა დღეში 20 წუთით, ძირმაგარას დააფინოთ შემწვარი ხახვის ფურცელი. შემწვარი ხახვი ხშირად უნდა მიირთვათ, განსაკუთრებით იმ ადამიანებმა, რომლებიც სისხლის შედედების პრობლემებს განიცდიან. მას შემდეგ, რაც გულის შეტევას გადაიტანს ნებისმიერი ადამიანი რეკომენდირებულია ყოველდღე შემწვარი ხახვის დაგემოვნება. შმეწვარ ხახვში ერთდროულად დიდი რაოდენობით სასარგებლო ნივთიერებები იყრის თავს, როგორიცაა გოგირდი და რკინა, ისინი გლუკოზის დონეს არეგულიერებნ, ამიტომაც შაქრიანი დიაბეტით დაავადებულთათვის რეკომენდირებულია თითო პატარა ნაჭერი შემწვარი ხახვი ყოველ დილით. გასათვალისწინებელია ის ფაქტი, რომ ხახვი ჩვეულებრივად არ უნდა შევწვათ, იგი უნდა გამოვაცხოთ დაახლოებით 150-180 გრადუსზე. შემწვარი ხახვის საცივი საქართველოს ერთ-ერთ კუთხეში, იმერეთში ძალზედ პოპულარული და გავრცელებული კერძი გახლავთ, იგი განსაკუთრებულია იმ მხირვ, რომ მისი მომზადება ნებისმიერ დროს შეგიძლიათ. შემწვარი ხახვის გამოყენებისას, ჰიპერტენზიითა და ათეროსკლეროზის მქონე პაციენტების მდგომარეობა საგრძნობლად უმჯობესდება. ხახვი ხელს უწყობს სისხლძარღვების გაწმენდას, ხელს უშლის არტერიული წნევის მკვეთრ ცვალებადობას.
ასევე დაგაინტერესეთ სტატიები 2354 8-ს მოსწონს 1-ს არა |
ისე, ხახვებს სუფიდანაც კი ვიღებდი და არ მიყვარდა აქამდე მადლობა , ნიკა!!!