კერძები ხორცისაგან ბადრიჯანი ფარშით 2016, 13 მაისი, 17:50
ინგრედიენტები:
ბადრიჯანი (საშუალო ზომის) – 3 ცალი ფარში – 1 კგ. ხახვი – 1 თავი მარილი და პილპილი – გემოვნებით სოუსისთვის: ხახვი – 1 თავი პომიდორი – 2 ცალი ტომატი – 1 ჭიქა ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი ნიორი – 2 კბილი პილპილი – გემოვნებით პიტნა (ხმელი) – 1 მწიკვი ორეგანო (ხმელი) – 1 მწიკვი ოხრარუში – 3 ძირი მწვანე ხახვი – 2 ცალი ზეთი – 2 ს. კ. მომზადება: 1. გარეცხეთ ბადრიჯანი და დაჭერით 1, 5–2 სმ-ის სიგანის რგოლებად. 2. დააყარეთ მარილი და გააჩერეთ 20 წუთი, რომ წვენი გამოუვიდეს > ბადრიჯანი ამოწურეთ და ქაღალდის პირსახოცით გაამშრალეთ. 3. წვრილად დაჭერით ხახვი > ფარშს შეურიეთ ხახვი > შეანელეთ მარილით და პიილპილით. 4. სოუსის მოსამზადებლად, წვრილად დაჭერით ხახვი > მოთუშეთ ზეთში 3-4 წუთის მანძილზე. 5. პომიდორი გაფრცქვენით > ბულგარულ წიწაკასთან ერთად დაჭერით კუბიკებად > დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი და წიწაკა მოთუშულ ხახვს და გააგრძელეთ თუშვა 6 წუთი > დაამატეთ ტომატი, მარილი, პილპილი > მიიყვანეთ სოუსი დუღილის ტემპერატურამდე > დაამატეთ პიტნა, ორეგანო და 3 წუთი ადუღეთ. 6. ცეცხლგამძლე ფორმას წაუსვით ცხიმი და მონაცვლეობით მოათავსეთ მასში ბადრიჯნის რგოლები და ფარში > დაასხით მომზადებული სოუსი. 7. კერძი შედგით 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 45 წუთით. 8. ღუმელიდან გამოღების შემდეგ, მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში, მწვანე ხახვი და ნიორი. 1482 8-ს მოსწონს
|