ნამცხვრები საშობაო ტორტი და ნამცხვარი 2016, 5 იანვარი, 19:42
საშობაო ტორტი ინგრედიენტები:კვერცხი – 4 ცალი გამოდის 14 ულუფა მომზადება:
1. გააცალკევეთ კვერცხის ცილა და გული > კვერცხის გული ათქვიფეთ 125 გრ. შაქართან ერთად > დაამატეთ ვანილინი, 2 ს. კ. ლიქიორი და ათქვიფეთ აქაფებამდე > ათქვიფეთ ცილა მარილთან ერთად ისე, რომ თასის გადმობრუნების შემთხვევაში, არ იქცეოდეს > ფრთხილად შეურიეთ ცილა უკვე გამზადებულ მასას > ფქვილს შეურიეთ გამაფხვიერებელი > დაუმატეთ მასას და მოზილეთ ცომი. 4. ათქვიფეთ ნაღები დარჩენილ შაქართ ერთად > ფრთხილად შეურიეთ შოკოლადის მასას და 15 წუთით შედგით მაცივარში. საშობაო ნამცხვარი ინგრიდიენტები: შაქარი – 320 გრ. თაფლი – 60 გრ. ვანილინი – 1, 5 გრ. კვერცხი – 3 ცალი არაჟანი – 400 გრ. ფქვილი – 340 გრ. შვრიის ფანტელი – 120 გრ. გამაფხვიერებელი – 3 ჩ. კ. დარიჩინი – 3 ჩ. კ. წვრილად დაჭრილი ნუში – 200 გრ. ნაღები – 200 გრ. რძე – 100 მლ. მარგარინი – 1 ს. კ. გამოდის 20 ნაჭერი მომზადება: 1. ათქვიფეთ კვერცხი 120 გრ. შაქართან ერთად > დაამატეთ თაფლი, ვანილინი, არაჟანი და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე > ფქვილს შეურიეთ გამაფხვიერებელი და შვრიის ფანტელი > დაუმატეთ კვერცხიან მასას > კარგად შეურიეთ ერთმანეთს და მოზილეთ ცომი. 2. გაანაწილეთ ცომი ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე. 3. გულსართის მოსამზადებლად, დარჩენილ შაქარს შეურიეთ დარიჩინი და ნუში > მიღებული ფხვიერი მასა გაანაწილეთ ცომზე. 4. გამოაცხეთ ნამცხვარი 200 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელშ, დაახლოებით, 20 წუთის მანძილზე. 5. ათქვიფეთ ნაღები > ფრთხილად შეურიეთ რძე > გადაუსვით ზემოდან ჯერ კიდევ თბილ ნამცხვარს და დაჭერით მართკუთხედებად. 390 10-ს მოსწონს
|