ნამცხვრები ნამცხვარი "ვენეციური ღამე" 2015, 24 დეკემბერი, 11:04
ინგრედიენტები:
ქოქოსის ფენისთვის: კვერცხის ცილა – 6 შაქარი – 6 ს. კ. ქოქოსის ფანტელი – 100 გრ. ფქვილი – 4-5 ს. კ. მარილი – 1 მწიკვი შოკოლადის ფენისთვის: კვერცხი – 4 ცალი შაქარი – 4 ს. კ. ფქვილი – 4 ს. კ. კაკაო – 2 ს. კ. გამაფხვიერებელი – 1/2 ჩ. კ. კრემისთვის: კვერცხის გული – 6 ცალი შაქარი – 150 გრ. რძე – 5 ს. კ. კარაქი – 200 გრ. ვანილინი – 1 გრ. შოკოლადის მინანქრისთვის: შავი შოკოლადის ფილა – 100 გრ. რძე – 2-3 ს. კ. კარაქი – 50 გრ. + 20х30 სმ. ზომის საცხობი ფორმა მომზადება: 1. ქოქოსის ფენის მოსამზადებლად: გააცალკევეთ 6 კვერცხის ცილა და გული (გული გადადეთ კრემისთვის) > ათქვიფეთ ცილა მარილთან ერთად იქამდე, ვიდრე ცილის ბორცვებს არ მიიღებთ > თანდათანობით დაამატეთ შაქარი. უნდა მიიღოთ მყარი, მაგარი მასა > დაამატეთ ქოქოსის ფანტელი და ფქვილი > მიღებული მასა მოათავსეთ ფორმაში, რომელშიც ცხიმწასმული საცხობი ფირფიტა იქნება ჩაფენილი (ეს იმ შემთხვევაში, თუ საცხობი ფორმა ღრმა არის). 2. შოკოლადის ფენის მოსამზადებლად: გააცალკევეთ 4 კვერცხის გული და ცილა > ათქვიფეთ ცილა კარგად, ისე რომ თასის გადმობრუნების შემთხვევაში, მასა არ გაინძრეს > თანდათანობით შეათქვიფეთ შაქარი და კვერცხის გული – თითო-თითო > შეურიეთ ფქვილს გამაფხვიერებელი და ჩააცერით თასში მოთავსებულ მასას > ბოლოს, ჩააცერით კაკაო > ათქვიფეთ მასა დაბალ სიჩქარეზე > მოათავსეთ საცხობ ფორმაში, ქოქოსის ფენის თავზე და ფრთხილად გაანაწილეთ. შეეცადეთ, რომ ფენები ერთმანეთს არ შეერიოს. 3. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში, დაახლოებით, 25-30 წუთის მანძილზე. ღუმელიდან გამოღების წინ, ხის ჩხირით შეამოწმეთ და თუ საჭიროდ ჩათვლით, ცხობა გააგრძელეთ. 4. კრემის მოსამზადებლად: ათქვიფეთ შენახული კვერცხის გულები და შაქარი > დაუმატეთ შაქარი > დადგით წყლის აბაზანაზე და იქამდე ხარშეთ, ვიდრე არ შესქელდება > გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე და დროდადრო ურიეთ, თავზე აპკი რომ არ გაიკეთოს > ათქვიფეთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი და ნელ-ნელა შეათქვიფეთ მოხარშული მასა. 5. კრემი გაანაწილეთ ბისკვიტის თავზე და 1 საათით შედგით მაცივარში. 6. მინანქრისთვის: შოკოლადის ფილა დაამტვრიეთ > დაამატეთ დანარჩენი ინგრედიენტები და გაადნეთ ორთქლის აბაზანაზე შედგით > მინანქარი გააციეთ და კრემს გადაასხით > შეგიძლიათ ზემოდან გააფორმოთ > ნამცხვარი კიდევ 1 საათით შედგით მაცივარში. 481 7-ს მოსწონს
|