x
image
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
ნამცხვარი ალუბლის მურაბით
ნამცხვარი ალუბლის მურაბით

ინგრედიენტები:


კვერცხი - 3 ცალი

შაქარი - 1 ჭიქა


თაფლი - 3 ს. კ.

მარგარინი - 200 გრ.

ნიგოზი - 1 ჭიქა

სოდა - 1 ჩ. კ.

ძმარი - 1 ს. კ.

მარილი - 1 მწიკვი

ვანილინი - 1, 5 გრ.

ფქვილი - 5-6 ჭიქა

ალუბლის მურაბა


მომზადება:


1. მარგარინი გაადნეთ ცეცხლზე და ნიგოზი გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში.

2. კვერცხი (1 კვერცხის გული ცალკე გადადეთ, გადასასმელად) და შაქარი კარგად ათქვიფეთ > დაამატეთ თაფლი და ისევ ათქვიფეთ > დაამატეთ გაგრილებული მარგარინი, ისევ ათქვიფეთ > დაამატეთ ნიგოზი, ძმარში გახსნილი სოდა, მარილი, ვანილინის ნახევარი, ფქვილი ნელ-ნელა და მოზილეთ რბილი, გასაბრტყელებელი ცომი.

3. გააბრტყელეთ 1 სმ. სისქეზე და დაჭერით სპეციალური ფორმებით > დაალაგეთ ნამცხვარი ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ საცხობ ფირფიტაზე > გაუკეთეთ შუაში ნახვრეტი > გადაუსვით ცოტა წყალში ათქვეფილი ვანილიანი კვერცხის გული > ნახვრეტის თავზე დაადეთ ალუბალი (ნახვრეტში ნუ ჩაჭედავთ, უბრალოდ დადეთ, ცხობის დროს თვითონ ჩაიწევა ქვევით და ჩამაგრდება) > ზემოდან მოაფიფქეთ შაქრის ფხვნილი.

4. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში.



0
50
4-ს მოსწონს
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
50
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0