ნამცხვრები ნამცხვარი ალუბლის მურაბით 2015, 31 ოქტომბერი, 17:42
ინგრედიენტები:
კვერცხი - 3 ცალი შაქარი - 1 ჭიქა თაფლი - 3 ს. კ. მარგარინი - 200 გრ. ნიგოზი - 1 ჭიქა სოდა - 1 ჩ. კ. ძმარი - 1 ს. კ. მარილი - 1 მწიკვი ვანილინი - 1, 5 გრ. ფქვილი - 5-6 ჭიქა ალუბლის მურაბა მომზადება: 1. მარგარინი გაადნეთ ცეცხლზე და ნიგოზი გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში. 2. კვერცხი (1 კვერცხის გული ცალკე გადადეთ, გადასასმელად) და შაქარი კარგად ათქვიფეთ > დაამატეთ თაფლი და ისევ ათქვიფეთ > დაამატეთ გაგრილებული მარგარინი, ისევ ათქვიფეთ > დაამატეთ ნიგოზი, ძმარში გახსნილი სოდა, მარილი, ვანილინის ნახევარი, ფქვილი ნელ-ნელა და მოზილეთ რბილი, გასაბრტყელებელი ცომი. 3. გააბრტყელეთ 1 სმ. სისქეზე და დაჭერით სპეციალური ფორმებით > დაალაგეთ ნამცხვარი ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ საცხობ ფირფიტაზე > გაუკეთეთ შუაში ნახვრეტი > გადაუსვით ცოტა წყალში ათქვეფილი ვანილიანი კვერცხის გული > ნახვრეტის თავზე დაადეთ ალუბალი (ნახვრეტში ნუ ჩაჭედავთ, უბრალოდ დადეთ, ცხობის დროს თვითონ ჩაიწევა ქვევით და ჩამაგრდება) > ზემოდან მოაფიფქეთ შაქრის ფხვნილი. 4. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში. 50 4-ს მოსწონს
|