ნამცხვრები «შიფონის პრაღა», უფრო ფუმფულა და ნაზი, ვიდრე «პრაღა» 2015, 25 ოქტომბერი, 13:12 მასალა ცომისთვის: შაქარი - 230 გრ. (180 + 45 ) ფქვილი - 200 გრ. გამაფხვიერებელი - 1–2 ჩ. კ. წყალი - 170 მლ. კაკაოს ფხვნილი - 60 გრ. ხსნადი ყავა - 3 ჩ. კ. კვერცხის ცილა - 8 ცალი კვერცხის გული - 5 ცალი სოდა - 1/4 ჩ. კ. მარილი - 1/4 ჩ. კ. ზეთი - 125 მლ. მასალა კრემისთვის: კარაქი - 200 გრ. კვერცხის გული - 3 ცალი შესქელებული რძე - 4–6 ს. კ. წყალი - 1/4 ჭიქა შოკოლადის ფილა - 60 გრ. კონიაკი - 1 ს. კ. მასალა მინანქრისთვის: შაქარი - 3 ს. კ. კაკაოს ფხვნილი - 2 ს. კ. ერბო - 2 ჩ. კ. წყალი - 6 ს. კ. ჯემი (სქელი) - 50 გრ. მომზადება: 1. ბისკვიტის მოსამზადებლად: კაკაო და ყავა გახსენით წყალში. 2. გაყავით კვერცხი ცილებად და გულებად. 3. 5 კვერცხის გული ათქვიფეთ 180 გრ. შაქართან. 4. ნელ-ნელა დაუმატეთ ზეთი > დაუმატეთ ყავიანი და კაკაოანი წყალი > კარგად ათქვიფეთ > დაუმატეთ გამაფხვიერებელი, ფქვილი და სოდა. 5. ცილას დაუმატეთ მარილი და კარგად ათქვიფეთ, ისე რომ თასის გადმობრუნების შემთხვევაში, მასა კედლებს არ მოშორდეს > ნელ-ნელა შეათქვიფეთ 45 გრ. შაქარი. 6. შეაერთეთ ორი მასა და ხის კოვზით ამოურიეთ (ურიეთ ქვემოდან ზემოთ და არა წრიულად). 7. საცხობ ფორმას ძირზე წაუსვით კარაქი > ჩაასხით ცომი და გამოაცხეთ 160 °С წინასწარ გახურებულ ღუმელში. პირველი 30 წთ-ს მანძილზე, არ გააღოთ ღუმელი, თორემ ბისკვიტი ჩავარდება. ცხვება, დაახლოებით, 50 წთ. 8. გამომცხვარი ბისკვიტი ცოტა შეაგრილეთ > ამოიღეთ ფორმიდან და ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ 5–6 საათი. 9. კრემის მოსამზადებლად: კვერცხის გულს დაუმატეთ წყალი და შესქელებული რძე > კარგად ათქვიფეთ და დადგით დაბალ ცეცხლზე > როდესაც კრემი გასქელდება, მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან და დაამატეთ დამტვრეული შოკოლადი > კარგად აურიეთ და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე, რომ გაცივდეს. 10. ათქვიფეთ კარაქი და ნელ-ნელა შეათქვიფეთ მოხარშული კრემი. 12. ბისკვიტი გაყავით 3 თანაბარ ფენად > ორ ფენას წაუსვით კრემი და ააწყეთ ტორტი > ზედა ფენას გადაუსვით ჯემი. 13. მინანქრის მოსამზადებლად: შეურიეთ ერთმანეთს მინანქრისთვის განკუთვნილი ინგრედიენტები და დადგით დაბალ ცეცხლზე. 2-3 წუთში მინანქარი მზად იქნება > ცხელივე გადაასხით ტორტს და შედგით მაცივარში 30 წთ. 14. და ბოლოს, გემრიელად მიირთვით! 380 8-ს მოსწონს
|