ნამცხვრები მეგაგემრიელი ნამცხვარი ,,60 " 2015, 20 სექტემბერი, 14:24 ![]() მასალა ცომისთვის: კარაქი — 200 გრ. არაჟანი (20%) — 200 გრ. შაქარი (ყავისფერი - 1 ჭ., თეთრი - 1 ჭ.) — 2 ჭ. კვერცხი — 2 ც. ვანილიანი შაქარი — 1 შეკვრა. ფქვილი — 7 ჭ. ცომის გამაფხვიერებელი — 1 ჩ . კ. მარილი — 1 ჩ. კ. მასალა გულსართისთვის: შესქელებული რძე — 400 გრ. შოკოლადის ფილა (მწარე ან რძიანი) — 200 გრ. გატარებული ნიგოზი — 1 ჭ. შაქრის პუდრა - ზემოდან მოსაყრელად მომზადება: 1. მიქსერით ათქვიფეთ, ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული, კარაქი და არაჟანი. 2. თანდათანობით შეათქვიფეთ ყავისფერი და თეთრი შაქარი > თქვიფეთ იქამდე, ვიდრე არ მიიღება ჰაეროვანი მასა, დაახლოებით, 3 წთ. 3. სათითაოდ დაამატეთ კვერცხი > დაამატეთ ვანილი. ყოველი დამატების შემდეგ, კარგად ათქვიფეთ. 4. ჩააცერით მასაში 2 ჭ. ფქვილი, გამაფხვიერებლით და მარილით > დანარჩენი ფქვილი, თანდათანობით დაამატეთ, საჭიროების მიხედვით. ცომი უნდა გამოვიდეს გასაბრტყელებელი და ელასტიური. ![]() 6. გულსართის მოსამზადებლად, ემალირებულ თასში ან ქვაბში, ჩაასხით შესქელებული რძე და ჩაყარეთ დამტვრეული შოკოლადის ფილა > დადგით საშუალო სიძლიერის ცეცხლზე, იქამდე, ვიდრე შოკოლადი არ გადნება, თან სულ ურიეთ > გადმოდგით ცეცხლიდან და დაამატეთ ნიგოზი. 7. გაყავით გულსართი 4 ნაწილად > გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე (იყოს ოდნავ თბილი, ვიდრე ოთახის ტემპერატურა). 8. გააცხელეთ გაზქურა 180 გრადუსამდე > წაუსვით კარაქი საცხობ ქაღალდს და მოათავსეთ თუნუქის ფურცელზე.
12. გამოიღეთ მაცივრიდან მეორე ცომი და იგივე პროცესის შემდეგ, მოათავსეთ იგივე თუნუქის ფირფიტაზე 5 სმ-ს დაშორებით. ასე, ორ გამოცხობაზე, 4 ნამცხვარს გამოაცხობთ.
14. გამოიღეთ > ცოტა შეაგრილეთ და დაჭერით სიგანეზე, პირდაპირ თუნუქის ფირფიტაზე. დაჭერით გრძელი და მჭრელი დანით, რომ ნამცხვარი არ დაიშალოს > თითოეული ნაჭერი ფრთხილად გადააბრუნეთ, გულსართით ზევით. 15. შედგით ისევ ღუმელში 10 წთ-ით > როდესაც გაცივდება, მოაყარეთ შაქრის პუდრა. რეცეპტში მოცემული მასალით, 60 ნამცხვარი გამოდის. ნამცხვარი, მინის თავსახურიან ქილაში მოთავსების შემთხვევაში, დიდი ხნის მანძილზე ინახება.
369 4-ს მოსწონს |
სახელი მომწონს :))