ჯანმრთელი კვება როგორ შევარჩიოთ ჯანსაღი ხილი და ბოსტნეული?! 2018, 20 იანვარი, 12:13 ![]() გვიანი ზამთარი მეტად საფრთხილო პერიოდია დიასახლისებისათვის, რადგან წელიწადის ამ დროს დიდია რისკი გაფუჭებული პროდუქტის შეძენისა.ქვემოთ წარმოგიდგენთ რამდენიმე რჩევას, თუ როგორ შევარჩიოთ ჯანსაღი ხილი და ბოსტნეული: დავიწყოთ ბოსტნეულით. ![]() ყინვების დროს, როდესაც არაა დაცული შენახვის პირობები, ბაზრებსა თუ მაღაზიებში ხშირად შეხვდებით გაყინულ და შემდეგ სითბოში “გამოსულ" პროდუქტს.მისი გარჩევა ძალზედ მარტივია.ხელის შეგრძნებით თქვენ დაადგენთ შეესაბამება თუ არა ის გარემოს ტემპერატურას, თუ მეტად ცივია, ე.ი.ის კვლავ გაყინულ მდგომარეობაშია და ვიდრე სახლამდე მიიტანთ მას, ის აუცილებლად მორბილდება და გამოუსადეგარი გახდება. თუ ბოსტნეული უკვე მორბილებულია, ის ან დიდი ხნისაა, ან ყინვიდან “გამოსულია", ამ უკანასკნელს თუ დავაკვირდებით, ფერიც უჩვეულო აქვს, ჩვეულებრივთან შედარებით უფრო ბაცი. გაითვალისწინეთ, ისეთ ბოსტნეულს, როგორებიცაა კიტრი, ბადრიჯანი, წიწაკები, ყაბაყი, ახასიათებთ წვერში ლპობა, ანუ გაფუჭებას ძირითადად სწორედ ამ ადგილიდან იწყებენ. ნიორი გაფუჭებისას “ეპარება", ანუ ხელის მოჭერისას სიცარიელე გხვდებათ ხახვი კი ფოჩების მხრიდან ახალი წამონაზარდის, მწვანე ღეროს ამოტანას იწყებს, დააკვირდით, ის შეიძლება გამყიდველს საქონლის გასასაღებლად გადაჭრილი ჰქონდეს.არ მოტყუვდეთ! ![]() თქვენთვის საინტერესო სტატიები: ფრთხილად! თაფლი შეიძლება მომწამლავი იყოს სასარგებლო და საინტერესო ინფორმაცია თაფლის შესახებ რომელი სახეობის თაფლი უნდა ვიხმაროთ სხვადასხვა დაავადებების დროს? რას მივირთმევთ?! რითი უნდა ვიკვებოთ?! 87 3-ს მოსწონს
|