სიახლეები პროდუქტები, რომლებიც აუცილებლად უნდა გაირეცხოს და პროდუქტები, რომლებიც არ უნდა გარეცხოთ 2018, 14 იანვარი, 10:45
ბავშვობიდან ყველამ ვიცით, რომ რასაც მივირთმევთ ყველაფერი უნდა გაირეცხოს. გაურეცხავმა პროდუქტმა შესაძლოა საკმაოდ დიდი ზიანი მიაყენოს ჩვენს ჯანმრთელობას. გაურეცხავ პროდუქტზე ბაქტერიების გავრცელება და მათი ჩვენს ორგანიზმში მოხვედრა ძალზედ ადვილია.
პროდუქტების დამუშავება. ნებისმიერი კერძის მომზადებას წინ მისი გასუფთავება და დამუშავება უძღვის. დასუფთავებაში შედის, მისი ზედაპირის მოსუფთავება, ზედმეტი ნაწილაკების მოცილება, კანის, ქერქის და სხვა სახის ნარჩენებისგან გაწმენდა. ეს ადვილია, მაგრამ რატომ ვუშვებთ შეცდომებს ყოველდღე? პროდუქტები, რომლების გარეცხვაც არ შეიძლება. კვერცხი შეერთებული შტატების სოფლის მეურნეობის სამინისტრო არ გვირჩევს კვერცხის გარეცხვას მის შენახვამდე, ამის მიზეზად ისინი კვერცხის ნაჭუჭს დამცავად მოიხსენიებენ და ამატებენ, რომ იგი კვერცხის შიდა ნაწილს ბაქტერიებისა და მიკრობებისაგან იცავს. ალბათ ეს სწორია, მაგრამ აუცილებელია კვერცხი გაირეცხოს მომზადებამდე რამდენიმე საათით ადრე. ძალიან მნიშვნელოვანია ყურადღება მიექცეს წყლის ტემპერატურას. არ შეიძლება ცივი წყლის გამოყენება. კვერცხის გასარეცხად იდალური ვარიანტი იქნება არანაკლებ 45 გრადუსზე დაბალი წყლით გარეცხვა. ქათამი თქვე, ისევე როგორც ადამიანთა 92%, ქათამს მომზადების წინ აუცილებლად რეცხავს, ამით ფიქრობთ იმაზე, რომ მავნე ბაქტერიებს თავიდან იცილებთ, ხომ ასეა? არა! ეს არის უხეში შეცდომა, რომელიც შეიძლება ძვირად დაგიჯდეთ და სწორედ ამიტომ.... უმი ქათმის ხორცი შეიცავ საშიშ ბაქტერიებს - სალმონელასა და კამპილობაქტერიას. ეს ბაქტერიები საკვების მოწამვლაში მთავარ როლს თამაშობენ. ამ მეთოდით ქათმის ხორცში ბაქტერიების მოკვლის მაგივრად, პირიქით ხელსს შეუწყობთ მათ გავრცელებას და ასე მოამზადებთ სმისგან საკვებს, რომელსაც შემდგომში გემრიელად მიირთმევთ! სოკო სოკოს დიდი ხნით წყალში მოთავსე კატეგორიულად არ შეიძლება: ისი ძალიან კარგად იწოვენ წყალს. უკეთესია მათი ქაღალდის პირსახოცით გასუფთავება. ხორცი როგორც ქათმის ხორცის შემთხვევაში ისე (საქონლის, ღორის, ხბოს, ცხვრის) არ შეიძლება მათი გარეცხვა, რადგან ეს ყველაფერი გამოიწვევს ჩაძინებული ბაქტერიების გამოცოცხლებას ზედაპირზე. კერძის მომზადებამდე, მოაშორეთ ხორცს წვენი და სხვა ზედაპირული ნარჩენები, შემდეგ კი გადაუსვით მას ქაღალდის ხელსახოცები. ამის შემდეგ დაიბანეთ ხელები საპნით და ცხელი წყლით. მაკარონი რთული სათქმელია, ის რომ მაკარონის გარეცხვა აუცილებელია. მზარეულებს მიაჩნიათ, რომ ეს პროცედურა დანაშაულიც კია, იმიტომ, რომ წყლის ზემოქმედების შემდეგ მისი სპეციალური სახამებელი გაირეცხება და მისი გემო ფაქტიურად დაიკარგება. გარეცხეთ პროდუქტი იმ შემთხვევაში თუ აპირებთ მისგან სალათის ან აზიური „ლაფშას" მომზადებსა. აუცილებლად უნდა გარეცხოთ 1. ხილი და ბოსტნეული 2. დაკონსერვებული ქილები. 3. ხილი და ბოსტნეული კანიანად. 4. თხილი 5. მშრალი ხილი ჯანმრთელობის პრობლემების თავიდან ასაცილებლად აუცილებელია დაიცვათ სისუფთავე. რაც შეიძლება ხშირად დაიბანეთ ხელები და გარეცხეთ სამზარეულოში ის წერტილები სადაც ყველაზე ხშირად ათავსებთ საკვებს. ხორცი აუცილებლად მოათავსეთ მაცივარში. მნიშვნელოვანია, ყოველთვის სუფთად გქონდეთ მაცივარი. ბაქტერიები ძალიან სწრად და ადვილად ვრცელდებიან! 416 11-ს მოსწონს
|