Torta di Ricotta e Albiccoche-გარგრის ტორტი ხაჭოთი.
ამ ტორტს იტალიელები აცხობენ და მათი საყვარელი ნუგბარი ყოფილა.
ისინი, მას რიკოტათი (ნედლი ყველი) აცხობენ, მაგრამ ჩვენებურად ხაჭოთი ან ნადუღითაც შესაძლებელია.
საჭირო მასალა:
1.ფქვილი 2 ჭ
2.შაქარი 1, 5ჭ
3.კვერცხი 4ც
4.ხაჭო 250გრ
5.გარგარი 500გრ
6.სოდა 1ჩ/კ
7.მარილი 0, 5ჩ/კ
8. ლიმნის გახეხილი ქერქი 2ც
1. ფქვილში შევურიოთ სოდა და მარილი.
2. ცალკე ჯამში გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი, დავუმატოთ ხაჭო, ლიმნის ქერქი და შეზავებული ფქვილი.მიღებული მასა გადავიტანოთ ტორტის ფორმაში და ჩავულაგოდ კურკაგამოცლილი გადახსნილი გარგარი.
რეცეპტი აღებულია ჟურნალ ''პირველი კულინარი''-ან