x
image
bekanare
ფრანგული ტარტი
imageდავიწყებ იმით, რომ არ შემშლია. დიახ ტარტი და არა ტორტი.


ინგრედიენტები ცომისათვის:


ფქვილი-1, 25 ჭიქა


კარაქი-80გრ

კვერცხი-2ც

ლიმონის ცედრა-2ს/კ


ინგრადიენტები გულსართისათვის:


კვერცხი-4ც

შაქრის პუდრი-1, 25 ჭიქა+3ს/კ

შედედებული რძე-3ს/კ

წვენი და ცედრა-3ლიმონის

ნაღები-110მლ


მომზადების წესი:

ცომისათვის განკუთვნილი ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ ერთმანეთში. ხელით ზილეთ მანამ, სანამ ცომი არ გახდება ელასტიური.შემდეგ, ნახევარი საათით შედგით მაცივარში.

ღუმელი გააცხელეთ190გრ-ზე.ცომი თხლად გააბრტყელეთ, ჩააფინეთ ფორმაში და ჩანგლით დაჩხვლიტეთ.ზემოდან გადააფარეთ ფოლგა, დააყარეთ მას რაიმე მარცვლეული: ბრინჯი ან წიწიბურა ან ლობიო (რადგან ცომმა ვერ მოახერხოს ამოწევა) აცხვეთ ასეთ მდგომარეობაში-15წთ.შემდეგ მოახსენით ფოლგა და 5 წუთით ისევ შეაბრუნეთ ღუმელში .(არ დაგეწვათ)

გულსართის ინგრედიენტები კარგად გადაურიეთ ერთმანეთში და დაასხით იგი გამომცხვარ ცომს.შედგით ისევ ღუმელში 30-40 წუთით.(სანამ გულსართი არ შედედდება, შესქელდება)

ცივს მოაყარეთ შაქრის პუდრი.

სულ ეს არის.

0
182
1-ს მოსწონს
ავტორი:bekanare
bekanare
182
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0