სხვა თავის ტკივილის დროს მიიღეთ შტოში ანტიბიოტიკების ნაცვლად 2017, 4 სექტემბერი, 16:43 შტოში, ეს არის კენკრა, რომელიც ბუნებრივ ანტიბიოტიკად მიიჩნევა, ის მდიდარია ანტიოქსიდანტებით. ასევე, მასში უხვადაა C ვიტამინი. ხშირად შტოშს იყენებდნენ როგორც თავის ტკივილის საწინააღმდეგო საშუალებას, მაღალი ტემპერატურის დროს. შტოშს მთელი წლის განმა- ვლობაში მიირთმევენ: ცეცხლოვანი ფერის კენკრა და მისი სასარგებლო თვისებები თოვლის საფარქვეშ გაზაფხულამდე ძლებს. ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებათა შემცველობით ის ნამდვილად პირველია ველურ კენკროვანთა შორის.შტოშის ნაყოფი დიდი რაოდე- ნობით შეიცავს პექტინს, B ჯგუფის ვიტამინებს და სასარგებლო მიკრო- ელემენტებს: კალიუმს, იოდს, მაგნიუმს, - ფლავონოიდებისა და PP ვიტამინის მაღალი შემცველობის წყალობით კი ხელს უწყობს ასკორბი- ნის მჟავის სრულ ათვისებას. ასევე, შტოში აძლიერებს ანტიბიოტიკების მოქმედებას, ამიტომ ის საუკეთესო დამატებითი სამკურნალო საშუალებაა ნეფრიტის და ქალ- ური ანთებითი დაავადებების დროს. შტოში აფერხებს ბაქტერიების გამრავლებას, იცავს კბილებს კარიესისგან, ხოლო ღრძილებს-ანთები- თი პროცესებისგან. ევროპელი მეცნიერების, დასკვნით ფენოლის ჯგუ- ფის ანტიოქსიდანტების შემცველობით, შტოში ყველა სხვა ხილსა და ბოსტნეულს სჯობნის. 179 5-ს მოსწონს
|