სხვა კულინარიული მითები და რეალობა 2017, 27 აგვისტო, 9:42 კულინარია ერთი დიდი "მეცნიერებაა", რომელსაც განსაკუთრებული ცოდნა და ასევე მოხერხებულობა სჭირდება . არსებობს კულინარიული მითები და რეალობა, რომელიც მითებისგან ძალიან განსხვავდება. მაცივარში ცხელი კერძების შენახვა არ შეიძლება სინამდვილეში კერძი სასურველია მომზადებისთანავე შეინახოთ მაცივარში, რადგან გაციების პროცესში მასში შეიძლება ბაქტერიების აქტივობამ იჩინოს თავი ერთიდაიმავე წყლის რამდენჯერმე ადუღება შეიძლება არავითარ შემთხვევაში არ უნდა აადუღოთ ერთიდაიმავე წყალი რამდენჯერმე, რადგან მასში შემავალი ნივთიერებები მძიმე მეტალების სახეს იღებს და ეს ყველაფერი ჯანმრთელობისთვის სახიფათოა ტეფლონის ტაფა სახიფათოა ჯანმრთელობისთვის ხშირად გაგვიგია რომ ტეფლონის ტაფა საკმაოდ დიდ ზიანს აყენებს ჯანმრთელობას, ეს მოსაზრება მეცნიერულად უარყოფილია და სიმართლეს არ შეესაბამება. ტეფლონის ტაფაში საჭმლის მომზადებისას მასში შემავალი ნივთიერებები არ ამყარებენ კავშირს საკვებთან და არც კუჭში მოხვედრის შემდეგ აქტიურდებიან. საკვები გაცხელებისას კარგავს სასარგებლო ნივთიერებებს გარკვეულწილად ეს მოსაზრება სიმართლეს შეესაბამება, მაგრამ არის ისეთი საკვები, რომელშიც სასარგებლო ნივთიერებები სწორედ გაცხელებისას აქტიურდება. ესენია: სტაფილო, კომბოსტო და პომიდორი. სამსახურში ჭურჭელი ხშირად უნდა გაირეცხოს თუ თქვენ მუშაობთ და ხშირად ხმარობთ სამსახურში ჭურჭელს სჯობს ნაკლებად გარეცხოთ ის, რადგან საერთო სარეცხი ღრუბლის გამოყენება საკმაოდ არაჰიგიენურია და მასში ბაქტერიები მრავლადაა. ყველაზე კარგი კი საკუთარი სარეცხი საშუალების გამოყენებაა. საინტერესო სტატიები: როგორ გავააქტიუროთ ორგანიზმში ცხიმის სწრაფად მწველი ჰორმონები? ბულგარული წიწაკისა და ბადრიჯანის სალათი ზამთრისთვის- უმარტივესი რეცეპტი 105 1-ს მოსწონს
|