x
image
ზურა7
კულინარიული მითები და რეალობა
image
კულინარია ერთი დიდი "მეცნიერებაა", რომელსაც განსაკუთრებული ცოდნა და ასევე მოხერხებულობა სჭირდება .

არსებობს კულინარიული მითები და რეალობა, რომელიც მითებისგან ძალიან განსხვავდება.

image

მაცივარში ცხელი კერძების შენახვა არ შეიძლება



სინამდვილეში კერძი სასურველია მომზადებისთანავე შეინახოთ მაცივარში, რადგან გაციების პროცესში მასში შეიძლება ბაქტერიების აქტივობამ იჩინოს თავი


image

ერთიდაიმავე წყლის რამდენჯერმე ადუღება შეიძლება


არავითარ შემთხვევაში არ უნდა აადუღოთ ერთიდაიმავე წყალი რამდენჯერმე, რადგან მასში შემავალი ნივთიერებები მძიმე მეტალების სახეს იღებს და ეს ყველაფერი ჯანმრთელობისთვის სახიფათოა


image

ტეფლონის ტაფა სახიფათოა ჯანმრთელობისთვის


ხშირად გაგვიგია რომ ტეფლონის ტაფა საკმაოდ დიდ ზიანს აყენებს ჯანმრთელობას, ეს მოსაზრება მეცნიერულად უარყოფილია და სიმართლეს არ შეესაბამება.

ტეფლონის ტაფაში საჭმლის მომზადებისას მასში შემავალი ნივთიერებები არ ამყარებენ კავშირს საკვებთან და არც კუჭში მოხვედრის შემდეგ აქტიურდებიან.


image

საკვები გაცხელებისას კარგავს სასარგებლო ნივთიერებებს


გარკვეულწილად ეს მოსაზრება სიმართლეს შეესაბამება, მაგრამ არის ისეთი საკვები, რომელშიც სასარგებლო ნივთიერებები სწორედ გაცხელებისას აქტიურდება.

ესენია: სტაფილო, კომბოსტო და პომიდორი.


image

სამსახურში ჭურჭელი ხშირად უნდა გაირეცხოს


თუ თქვენ მუშაობთ და ხშირად ხმარობთ სამსახურში ჭურჭელს სჯობს ნაკლებად გარეცხოთ ის, რადგან საერთო სარეცხი ღრუბლის გამოყენება საკმაოდ არაჰიგიენურია და მასში ბაქტერიები მრავლადაა. ყველაზე კარგი კი საკუთარი სარეცხი საშუალების გამოყენებაა.


საინტერესო სტატიები:


როგორ გავააქტიუროთ ორგანიზმში ცხიმის სწრაფად მწველი ჰორმონები?



ბულგარული წიწაკისა და ბადრიჯანის სალათი ზამთრისთვის- უმარტივესი რეცეპტი

0
105
1-ს მოსწონს
ავტორი:ზურა7
ზურა7
105
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0