x
მეტი
  • 07.05.2024
  • სტატია:134665
  • ვიდეო:351972
  • სურათი:508870
ხორცის ხშირად ჭამა კიბოს იწვევს! მეცნიერების შოკისმომგვრელი დასკვნა!
imageმსოფლიოში 14 მილიონზე მეტი ადამიანია დაავადებული სიმსივნით. მათი ნახევარი კი იღუპება. ონკო პაციენტების რიცხვი ყოველწლიურად მატულობს. მათი მესამედი დაავდების შესახებ გვიან სტატიაში იგებს, როცა უკვე მკურნალობა დაგვიანებულია. ყველაზე მეტი ონკო პაციენტი დანიაში ცხოვრობს. მათ, ძირითადად, სარძევე ჯირკვლისა და მსხვილი ნაწლავის კიბო აწუხებთ. იმ ადამიანებს, რომლებიც კიბოს განვითარების რისკ ჯგუფში არიან, ექსპერტები ურჩევენ საერთოდ უარი თქვან ხორცზე. ჯერ კიდევ 2015 წლის ოქტომბერში, მსოფლიო ჯანდაცვის ორგანიზაციამ დადო შოკისმომგვრელი დასკვნა: '' წითელი ხორცი და მისგან დამზადებული პროდუქტები მსხვილი ნაწლავის კიბოს პანკრეასის და პროსტატის კიბოს პროვოცირებას იწვევს''. კვლევა 10 ქვეყნის 22-მა ექსპერტმა ჩაატარა . İRAC გახლავთ კიბოს მიზეზების კვლევის საერთაშორისო ორგანიზაცია, რომელიც მსოფლიო ჯანდაცვის ორგანიზაციაში შედის . მათ გამოიკვლიეს 100- ზე მეტი ხორცის პროდუქტი და 400- მდე ადამიანი, რომელიც ხორცსა და ხორცის პროდუქტებს ხშირად მიირთმევდნენ. İRAC სამუშაო ჯგუფს ჰქონდა ინფორმაცია, რომ მაღალი და საშუალო შემოსავლის მქონე ქვეყნებში, თან და თან უფრო იზრდება ხორცის მოხმარება. სწორედ ამის გამო დაიწყეს მათ კვლევა და მივიდნენ დასკვნამდე, რომ ხორცის დამუშავებისას გამოიყოფა კარცენოგენები ანუ ნივთიერებები, რომლებიც კიბოს იწვევენ.image
იმის გამო, რომ ხორცი შეიცავს დიდი რაოდენობით რკინას, დაბალი ჰემოგლობინის მქონდე პაციენტები მას ხშირად მიირთმევენ. სწორედ რკინისა და ცილების დიდი რაოდენობით მიღება ვნებს ჯანმრთელობას. ისინი აზიანებენ დეენემის უჯრედებს, რაც ორგანიზმის თავდაცვითი მექანისზმის დასუსტებას იწვევს. ამასთანავე, ხორცის მაღალ და ზედმეტად დაბალ ტემპერატურაზე მომზადება იწვევს კარცენოგენების წარმოქმნას. დასუსტებული ორგანიზმი კი ვეღარ ებრძვის მასში განვითარებულ მავნე უჯრედებს და სწორედ ასე იწყება კიბოს უჯრედების განვითარება. ექპერტების თქმით, ყოველდღიურად 50 გრ ხორცის მიღება 18 %- ით ზრდის კიბოს განვითარების რისკს. კიბოს გამო ყოველწლიურად მსოფლიოში 34 000 ადამიანი იღუპება. ოქსფორდის უნივერსიტეტის პროფესორი ტიმ კი აცხადებს, რომ : '' ხორცი ორგანიზმისთვის საჭირო უამრავ ნივთიერებას შეიცავს. მისი საკვები რაციონიდან სრულიად ამოღება არ არის საჭირო. მსოფლიო ჯანდაცვის ორგანიზაცია ადამიანებს ურჩევს, უბრალოდ, შეამცირონ ხორცის მოხმარება.image
İRAC აგრძელებს კველევებს და მათი დასრულების შემდეგ, ახალ დასკვნებს შემოგვთავაზებს. სტატიის ბოლოს კი პროფესორ ტიმ კის სიტყვები გავიხსენოთ: '' ნებისმიერი ჯანსაღი დიეტა უნდა იყოს ზომიერი. ეს ეხება ხორცის დიეტასაც ''. ექსპერტების თქმით, სწორად მომზადებული ხორცი არანაირ საფრთხეს არ უქმნის თქვენს ჯანმრთელობას. საჭიროა, მხოლოდ ზომიერების დაცვა.







იხილეთ აგრეთვე:

ამ სიროფს "ღმერთის საჩუქარს" ეძახიან, რადგან იგი 100-ზე მეტ დაავადებას კურნავს!

ქიშმიშისა და წყლის ნაზავი ღვიძლს 2 დღეში გაგიწმენდთ!


მრავალძარღვას ნაყენი 100-ზე მეტ დაავადებას შველის! (+რეცეპტი)

ბრაზილიელი ბერის რეცეპტი, რომელიც კიბოს უჯრედებს კლავს!

დალიეთ ეს სითხე და თქვენი კუჭ-ნაწლავი საათივით იმუშავებს!

ჩაყარეთ ნიორი ღვინოში- ეს რეცეპტი 100-ზე მეტ დაავადებას შველის!

ეს საშუალება სიმსივნეს, არითმიას, ჰეპერტონიას და კიდევ 17 დაავადებას კურნავს!


0
957
6-ს მოსწონს
ავტორი:ნინო დვალაშვილი
ნინო დვალაშვილი
957
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0