x
image
ზაზა ძაძამია
ბადრიჯანი იტალიურად ნიორით
imageმომზადების დრო: 40 წთ.
შემადგენლობა:
ზეითუნის ზეთი-60 მლ;
დაჭრილი ნიორი-3 კბილი;
რეჰანი-15 გ.
მარილი-1, 5 ჩ/კ
ბადრიჯანი-4 ცალი მსხვილი;
ლიმონის გახეხილი ცედრა 1 ს/კ.


მომზადება:

გააცხელეთ ზეთი საშუალო ცეცხლზე, დაამატეთ ნიორი და მოთუშეთ, დროდადრო მოურიეთ, მიიყვანეთ ოქროსფერამდე.
გადმოიღეთ ქვაბი ცეცხლიდან, დაამატეთ რეჰანი, მარილი და პილპილი.

გააცხელეთ გრილი. დაჭერით ბადრიჯანი სიგრძეზე 2 სმ-ის სისქის ნაჭრებად. ოდნავ ჩაჭერით ნაჭრები ჯვრისებურად.

დააწყვეთ ბადრიჯანი გრილის ცხაურზე. ოდნავ გადაუსვით მომზადებული ზეითუნის ზეთი ქვაბიდან.

შეწვით 10 წთ ცეცხლიდან 10 სმ-ით დაშორებით.
გადააბრუნეთ, კიდევ წაუსვით ზეითუნის ზეთი, ფრთხილად ჩააწყვეთ ნიორი და რეჰანი გაჭრილ ნაწილში.

შეწვით კიდევ 10 წთ, ბადრიჯანი დარბილდება.
გადაიტანეთ თეფშზე.

კიდევ წაუსვით დაჭრილი რეჰანი და ზეითუნის ზეთი.
მოაყარეთ ლიმონის ცედრა.

5
9841
7-ს მოსწონს
ავტორი:ზაზა ძაძამია
ზაზა ძაძამია
9841
  
2016, 25 ივნისი, 15:50
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

პასუხი მარტინა-ის კომენტარზე
2016, 25 ივნისი, 15:50
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

ამდენი ზეთი ასუქებს! დაფიქრდით! გინდათ ხალხი გასუქდეს და რამე დაავადება დაემართოს?
2013, 16 სექტემბერი, 23:44
წერა უფასო აქვთ და რა ენაღვლებათ
2013, 2 მარტი, 1:17
ვაიმეეეე გავგიჟდიიი, თუ არ იცით მომზადება როგორ ხდება ნუ წერთ მაინც არაა სირცხვილი, გაითვალიწინეთ რომ დღეს ძალიან ბევრი ქართველია იტალიაში ემიგრატათ გადახვეწილი და ისინიც კითხულობენ ამ რეცეპტებს
0 1 5