ნამცხვრები ტორტი ,,სამეფო ნაპოლეონი" 2015, 21 დეკემბერი, 18:07
ინგრედიენტები:
ცომისთვის: კვერცხის გული – 8 ცალი შაქარი – 1 ჭიქა არაჟანი – 1 ჭიქა სოდა – 1/2 ჩ. კ. მარგარინი (ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული) – 250 გრ. ფქვილი – რასაც შეიზელს (5 ჭიქა) ციტრუსის გულსართისთვის: ფორთოხალი – 2 ცალი ლიმონი – 1 ცალი შაქარი – გემოვნებით ფორთოხლის ლიქიორი – 1 ს. კ. კრემისთვის: კარაქი (ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული) – 200 გრ. შესქელებული რძე – 300 г ვანილინი – დანის წვერზე კარამელის ფენისთვის: მოხარშული შესქელებული რძე -1 ქილა შოკოლადის მინანქრისთვის: ნაღები (33-35%) - 110 მლ. შაქრის პუდრი - 2 ს. კ. შავი შოკოლადი (70% კაკაო) - 100 გრ. კარაქი - 35 გრ. მომზადება:
2. საცხობი ქაღალდიდან გამოჭერით საცხობი ფირფიტის ზომის 4 ფურცელი > წაუსვით ცხიმი, მოაყარეთ ფქვილი და გააბრტყელეთ ცომი. 3. ფირფიტები გამოაცხეთ 190 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 10 წუთის მანძილზე, ვიდრე ფირფიტის გვერდები ვარდისფერი არ გახდება. 7. ვიდრე მინანქარი შეგრილდება, ააწყეთ ტორტი: პირველ ფენაზე თანაბრად გაანაწილეთ მოხარშული შესქელებული რძე > ზემოდან დაადეთ მეორე ფენა და მასზე თანაბრად გაანაწილეთ ციტრუსის გულსართი > ზემოდან მოათავსეთ მესამე ფენა და ზემოდან გაანაწილეთ კრემი > დააფარეთ მეოთხე ფენა და გადაუსვით მინანქარი. ტორტი შედგით მაცივარში 12 საათით, რომ ფენები კარგად გაიჟღინთოს გულსართით.
1204 7-ს მოსწონს
|