ნამცხვრები სააღდგომო პასკა 2011, 30 ოქტომბერი, 6:28 მასალა:
2კგ ფქვილი, 400 გ შაქარი, 4 კვერცხი, 1ც ჯავზის კაკალი, 200 გ კარაქი, 0, 5ლ რძე, 2ს/კ საფუარი, 1ს/კ ზეთი, ვანილი, ცოტა მარილი, ქიშმიში, ნახევარი ს/კ სპირტზე დაყენებული ზაფრანა. მომზადების წესი: საფუარი გავხნათ 250 მლ თბილ რძეში, დავუმატოთ 2ს/კ შაქარი, ნახევარი კილოგრამი ფქვილი, კარგად შევფუთოთ და დავდოთ თბილ ადგილზე (მასამ 2-ჯერ უნდა მოიმატოს). ცალკე მოვამზადოთ 4 კვერცხის და დარჩენილი შაქრის გოგლი-მოგლი, დავამატოთ დარჩენილ რძეში გახსნილი კარაქი, სანელებლები, ზეთი, ქიშმიში და ამოსული საფუარის მასა. ნელ-ნელა შევაზილოთ დარჩენილი ფქვილი და დიდხანს ვზილოთ, დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში (ცომი ხელს არ უნდა ეკრობოდეს). მოზელილი ცომი გადავიტანოთ დიდ ჭურჭელში, რადგან გაფუების შემდეგ მისი მოცულობა საგრძნობლად მატულობს. 3-4 ჩაზელის შემდეგ ცომი წინასწარ მომზადებულ ფორმებში გადავიტანოთ, რომელსაც ზეთი უნდა წავუსვათ და მანანის ბურღული მოვაყაროთ (რომ არ მიიკრას). ფორმები ცომით 1/4 –ზე შევავსოთ, ცოტა ხანს კიდევ გავაჩეროთ, თავზე რძეში გახსნილი კვერცხის გულის ნაზავი წავუსვათ და შევდგათ გახურებულ ჰაერღუმელში, გამოვაცხოთ დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში საშუალო სიმხურვალეზე. (დიდი ზომის პასკას გამოსაცხობად 1 საათამდე სჭირდება). ღუმელი კი ცხობის დასრულებამდე არ გამოაღოთ, რომ პასკა არ ჩავარდეს. მზა პასკა ფორმებიდან ფრთხილად ამოვაწყოთ, გადავაფაროთ ტილოს ნაჭერი. გაგრილების შემდეგ თავზე შაქრის პუდრი მოვაყაროთ. 2049 შეფასება არ არის
|