დიეტოლოგია 5 სასარგებლო ცხრილი, მათთვის, ვინც თვალს ადევნებს საკუთარ ჯანმრთელობას და წონას 2015, 13 მაისი, 18:30 1. პროდუქტები, რომლებიც აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას.
2. პროდუქტები, რომლებიც დიდი რაოდენობით, ამა თუ იმ ვიტამინს შეიცავს. (პროდუქტები მოცემულია, მითითებული ვიტამინის შემცველობის, კლების მიხედვით) A - საქონლის ღვიძლი, კვერცხი, ხაჭო, თევზი, რძე, ისპანახი, სტაფილო, ოხრახუში. B1 - კვერცხი, რძე, საქონლის ღვიძლი, ბარდა, ლობიო, ხორბლის ღივი, საფუარი. B2 - ხაჭო, კვერცხი, შვრიის ფანტელი, ღორის ხორცი, თევზი, რძე, სოიოს კარაქი. C - ასკილი, ციტრუსები, წითელი ხილი, ყვავილოვანი კომბოსტო, მწვანე ბარდა, ლობიო, ბოლოკი. D - ზეთი, საქონლის ღვიძლი, თევზი, კვერცხლის გული, საქონლის ღვიძლი. E - რძე, სალათის ფოთოლი, ხორბალის ღივი, ზეთი. F - საქონლის ღვიძლი, სოკო, შვრიის ფანტელი, შოკოლადი, კვერცხის გული, კაკალი, რძე. K - ზღვის კომბოსტო, მწვანე ჩაი, ისპანახი, ხახვი, ოსპი. 3. ბოსტნეული, სალათები, ცილებისა და ნახშირწყლების შემცველი პროდუქტები. 4. ზოგიერთი პროდუქტის შემცველობა (ცილები, ცხიმები, ნახშირწყლები) და კალორიულობა. 5. პროდუქტების ურთიერთშეთავსება. 4129 4-ს მოსწონს
|