x
image
გვანცა1234
5 პროდუქტი, რომელსაც ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ აღარ შეჭამთ

რაციონალური კვება უმნიშვნელოვანესი პირობაა ჯანმრთელობის შენარჩუნებისა და ორგანიზმის ზრდისა და განვითარებისათვის. ჯანმრთელობის დაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის უკანასკნელი მონაცემებით ადამიანის ჯანმრთელობის მდგომარეობას 70%-ში განსაზღვრავს - ცხოვრების წესი და კვება. სწორი კვება საშუალებას გვაძლევს თავიდან ავიცილოთ ქრონიკული დაავადებების რისკი, შევინარჩუნოთ ჯანმრთელობა, დავრჩეთ მოხდენილები და გამოვიყურებოდეთ ახალგაზრდულად.
წარმოგიდგენთ 5 არაჯანსაღ პროდუქტს, რომელთა რაციონიდან ამოღება დაგეხმარებათ ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში. image1) თეთრი პური
ექიმები და დიეტოლოგები თვლიან, რომ ბევრი დაავადების წარმოშობა და განვითარება დაკავშირებულია სწორედ თეთრი პურის გამოყენებასთან. ადამიანებს, რომლებიც მუდმივად იყენებენ თეთრ პურს, ხშირად უვითარდებათ გულ-სისხლძარღვთა, კუჭ-ნაწლავის, ენდოკრინული და ონკოლოგიური დაავადებები. image2) შემწვარი საკვები
შემწვარი საკვები - კარტოფილი ფრი, ჩიფსები, დიდი რაოდენობით ზეთში შემწვარი საკვები ბევრისთვის საყვარელი საკვებია, თითქმის ყველგან ხელმისაწვდომი და ძალიან გემრიელიცაა, მაგრამ ცხიმში მომზადებული კერძი ძალიან უარყოფითად მოქმედებს თქვენს ორგანიზმზე. უკიდურეს შემთხვევაში მიირთვით შემწვარი კოტლეტი. imageimage
3) თეთრი ბრინჯი
ბრინჯი არის ერთწლოვანი მცენარის გვარი მარცვლოვანთა ოჯახისა. ადამიანების უმეტესობა უბრალოდ ვარაუდობს, რომ ბრინჯი არის ჯანსაღი საკვები. თეთრ ბრინჯს, ისევე, როგორც თეთრ პურს შეუძლია ხელი შეუწყოს თქვენს სხეულში ჭარბი ცხიმის დაგროვებას, შესაბამისად წონაში მატებას. გარდა ამისა, მას აქვს დაბალი კვებითი ღირებულება. image4) თეთრი შაქარი
თეთრი შაქრის დიდი რაოდენობით მიღება იწვევს დეპრესიას და ადვილად დაღლას. ორგანიზმისთვის საჭირო შაქრის რაოდენობა კი სასურველია მიიღოთ ხილიდან, რომელიც ბევრად უფრო ჯანსაღია. image5) მარილი
მარილი იწვევს ჭარბ წონას, ის იჭერს წყალს ორგანიზმში. პირველ რიგში, ეს ძალიან ცუდად მოქმედებს ნერვულ სისტემაზე. მეორე, როდესაც მარილი ხვდება ენაზე, ის კლავს 200 მგრძნობიარე უჯრედს, რომლებიც გემოვნებას არჩევენ, გამოდის რომ ადამიანი ჭამს მარილს და არა საკვებს. image

16
2507
16-ს მოსწონს
ავტორი:გვანცა1234
გვანცა1234
2507
  
2015, 31 დეკემბერი, 18:02
შემწვარს არ ვჭამ, ბრინჯს ვერ ვიტან (განა ჩინელი ვარ) შაქარი შევამცირე მიღება, მარილიც, აი პურს კი რა ვუყო არ ვიცი
2015, 9 მარტი, 11:56
ყველა ადამიანზე ინდივიდუალურად მოქმედებს ყველა საკვები, მარილის, პურის და შაქრის გარეშე ვერაფერსაც ვერ მივირთმევ . :D
2015, 1 მარტი, 13:41
არაფერია მავნებელი თუ ზომიერების გრძნობას ვიქონიებთ :) მიიღეთ ბევრი წყალი, მივირთვათ სხვადასხვა გემრიელი საკვები, მაგრამ ცოტცოტა და შეეცადეთ საკვების მიღებისას ბოლომდე არ დანაყრდეთ, სულ ესაა, ნორმალური წონაც გექნებათ და არც ჯანმრთელობის პრობლემები შეგაწუხებთ
2015, 1 მარტი, 12:41
მადლობა, გაიხარე.
2015, 24 თებერვალი, 23:05
მარილის მთლიანად ამოღება კანს აჭკნობს და ნაოჭებს აჩენს :))
2015, 24 თებერვალი, 20:04
უმარილო საჭმელი ჩემმა მტერმა ჭამა :D :D
2015, 24 თებერვალი, 11:32
ეჰ დღევანდელ ცხოვრებაში უკვე ჰაერიც მავნებელია... სანამ ცოცხალი ხარ ყველაფერი უნდა გასინჯო (ზომიერად) :)
2015, 23 თებერვალი, 15:17
დიდი მადლობა სასარგებლო ინფორმაციისთვის :)
2015, 23 თებერვალი, 0:09
ყველა აქ ჩამოთვლილი პროდუქტი მავნებელია თუ ჭარბად მივიღებთ, მაგრამ თუ ზომიერად და სწორად მივირთმებთ არც თუ ისე მავნებელია, მაგალითად თეთრი პური გაცილებით უვნებელია მეორე დღეს, შემწვარი მივირთვათ მაგრამ მის ცხიმში პურს ნუღარ ამოვაწობთ (როგორც ბევრს ჩვევია) კერძის მომზადებისას უმჯობესია მოვაყაროთ მსხვილი მარილი და უმჯობესია თითებით დოზა რომ ვაკონტროლოთ, ფრის ყიდვას სახლში მომზადება ჯობია გვეცოდინება ასჯერ გამონაცვალ ზეთში მაინც რომ არ არის შემწვარი. ამ ჩამონათვალიდან ყველაზე საფრთხილო ბრინჯია, თუ აზიურ ქვეყნებში ხართ ნამყოფი გეცოდინებათ რომ მისგან უგემრიელეს ფლავს აკეთებენ და ზომაზე მეტის მირთმევის შემთხვევაში შეიძლება სასწრაფოს მოპატიჟებაც გახდეს საჭირო (ამ შემთხვევას ძველი სპარსელი დოსტაქრები სისხლის გამოშვებით "შველოდნენ") თუმცა ქართველებს პურ-მარილი არ გვეშლება და მეც მაპატიეთ თუ ჩემი კომენტარის კითხვით მოგაცდინეთ ან თავი მოგაბეზრეთ :)
წინა კომენტარების ნახვა
0 0 10