ცრუ ქათმის ბარკლები
ცომი-250გრ.ფქვილი, 1ჭ.-მაწონი, ნახევარი ჩ.კ.-სოდა, მარილი.
ფარში-500გრ.ქათმის ფარში(შეიძლება ბარკლის
ხორცის გატარება)+1ხახვი, მარილი, პილპილი, ცოტა ყველი გახეხილი.
1-შეკვრა მარილიანი ჩხირები.
1-მოვზილოთ ცომი, ხელებზე არ უნდა გვეკრობოდეს.
2-ცომი გავაბრტყელოთ 1მმ.და დავჭრათ სიგრძეზე 3სმ.სიგანით
3-ფარში შევაზავოთ და კარგათ აურიოთ რომ არ იშლებოდეს
4-ჩხირზე ცოტა ფარში შემოვახვიოთ, როგორც "ესკიმო"ჯოხზე
5-შემდეგ ცომის ზოლი შემოვახვიოთ რომ გავდეს ქათმის ბარკალს
6-შევწვათ ცხიმში, ცხიმი უნდა ფარავდეს ნახევარზე.