სასარგებლო პროდუქტები რატომ გვირჩევენ ექიმები დიდი ოდენობით გოგრის ჭამას და რას უწყობს ხელს ეს უგემრიელესი პროდუქტი 2014, 2 ნოემბერი, 20:01 მეცნიერული კვლევის შედეგად დადასტურებულია, რომ ვიტამინი "А"აუცილებელია ადამიანის უჯრედების ნორმალური ფუნქციონირებისთვის.ის აქტიურადაა ჩართული კანის, ლორწოვანი გარსის, დასუსტებული ძვლების განახლებაში.დაზუსტებულია, რომ ვიტამინი ძალიან უწყობს ხელს იმუნური სისტემის ფუნქციონირებას.როგორც წყარო წერს, ამ ვიტამინის დეფიციტს განიცდის რუსეთის მოსახლეობის დიდი ნაწილი, რაც გამოიკვეთება მშრალი და უხეში კანის არსებობაში, ფრჩხილების სისუსტეში. ვიტამინი ეხმარება ადამიანს გაუმკლავდეს სხვადასხვა დაავადებებს და სწორედ ამიტომ ექიმები ურჩევენ პაციენტებს, დიდი რაოდენობით მიირთვან ის პროდუქტები, რომლებიც ამ ვიტამინს შეიცავენ.დადასტურებულია, რომ სწორედ გოგრა ყველაზე მეტი რაოდენობით შეიცავს ვიტამინს. მაშ ასე: წარმოგიდგენთ იმ პროდუქტების ჩამონათვალს, რომელიც "A"ვიტამინს შეიცავენ: 1) ქათმის ღვიძლი;2) ძროხის ხორცი;3) სტაფილო;4) მწვანე ხახვი; 5) ისპანახი;6) გარგარი;7) სალათის ფოთლები;8) კვერცხი;9) კარაქი; 10) "A" ვიტამინს ყველაზე დიდი ოდენობით გოგრა შეიცავს და ამიტომაცაა, რომ პედიატრები მშობლებს 6 თვიდან უკვე პატარებში ამ უგემრიელესი ხილის მირთმევას ურჩევენ, რაც შეიძლება ხშირად კვებონ პატარები გოგრით, რომლის სეზონიც შემოდგომაა და რომელიც საქართველოს თითქმის ყველა კუთხეში ხარობს. თუმცა გოგრის ყოველდღიურად ჭამა საშუალო ასაკშიც რეკომენდირებულია, რამდენადაც ძვლებს ამაგრებს და ეხმარება ადამიანს იმუნური სისტემის გაჯანსაღებაში. გვთავაზობენ გოგრისგან მომზადებულ კერძებს, მაგალითისთვის საკმარისია გამსინჯოთ მოხარშულ გოგრაში ჩადებული ყველის ან სულგუნის მოზრდილი ნაჭერი, კიდევ გოგრა ტკბილი ფლავით ან ხორცის ფარშით გამოტენილი. 5476 12-ს მოსწონს
|