ტკბილეული ლეღვის მურაბა 2012, 11 აპრილი, 19:11 მასალად საჭიროა:
ლეღვი - 5კგ შაქარი - 5კგ წყალი - 12ჩ/ჭ 5კგ ოდნავ მწიფე ლეღვი ჩანგლით ან ჩხირით რამდენიმე ადგილას დავჩხვლიტოთ. მოვადუღოთ სიროპი შემდეგი პროპორციით: ერთ კილოგრამ ლეღვზე ერთი კილოგრამი შაქარი და 3ჭიქა წყალი. სიროპში ლეღვი გავაჩეროთ 2-3საათის განმავლობაში, შემდეგ ლეღვი ამოვიღოთ და სიროპი ვადუღოთ 10-15წუთს, რის შემდეგ გადმოვიღოთ გასაცივებლად. სიროპის გასასქელებლად კიდევ შევდგათ საშუალო სიმხურვალის ცეცხლზე და ვადუღოთ, სანამ ლეღვი და სიროპი გამჭვირვალე არ გახდება. 1501 2-ს მოსწონს
|